Commanderij College
Zoeken

Text/HTMLPlusklas

Leerlingen van de basisscholen krijgen de kans om deel te nemen aan de Plusklas van het Commanderij College. Het gaat om leerlingen van groep 7 die flink wat in hun mars hebben en erg leergierig zijn. Daarom zijn het de basisscholen zelf die de leerlingen opgeven na uiteraard met hen de mogelijkheid besproken te hebben. Bovendien moeten ze de lessen op hun basisschool kunnen missen.

De leerlingen komen vanaf januari op dinsdagmiddag om de veertien dagen naar locatie havo/vwo in Gemert waar zij speciale lessen krijgen in de meest uiteenlopende onderwerpen. De lessen worden verzorgd door docenten van locatie havo/vwo. Thema’s die aan de orde komen zijn oa. het oude Egypte, meetkunde bij de vestingbouw in de zestiende eeuw en later, de Eifeltoren, filosofie, onderzoek met de microscoop en nog veel meer. Na afloop van het programma ontvangen de bollebozen een heus certificaat van het Commanderij College.

Voor wie?
De Plusklas is bedoeld voor leerlingen uit groep 7. Het gaat om scholieren die al wat verder zijn dan hun leeftijdsgenootjes en een ‘voorsprong’ hebben. Zij kunnen wel wat uitdaging gebruiken. De scholieren moeten een brede interesse hebben en geconcentreerd kunnen werken.

Het Triviant-spel
Het Triviant-spel loopt als een rode draad door de Plusklas-lessen. De leerlingen maken naar aanleiding van de lessen die ze hebben gehad vragen met antwoorden voor het Triviant-spel. Dit spel wordt op de laatste lesdag in de Plusklas gespeeld. De leerlingen krijgen dan per school een Triviant-spel met zelfgemaakte vragen en gaan dit dan ook spelen.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw H. Molenkamp.