Commanderij College
Zoeken


Sportklas havo/vwo gaat de piste op!

Bericht geplaatst op: 20-3-2017

Afgelopen schooljaar is er voor leerlingen uit klas 1 en 2 een pilot gestart: de sportklas. Deze pilot is opgezet door de vakgroep LO. Deze klas gaat - op vrijwillige basis - op vrijdagmiddag extra sporten. Op vrijdag 17 maart kregen de sporters eens een andere uitdaging. In plaats van bijvoorbeeld basketbal of turnen mochten de leerlingen een bezoekje brengen aan de borstelbaan in Uden. De sportklas ging kennismaken met skiën en/of snowboarden.

Voor sommige was het de eerste keer dat ze op ski's of op een snowboard stonden. Voor de gevorderden was het toch ook even wennen. Echte sneeuw is toch even iets anders anders dan een borstelbaan. Vol goede moed gingen de leerlingen van start. Natuurlijk kregen de beginners les van deskundige ski- of snowboardleraren. Het was bewonderenswaardig hoe snel ze de techniek oppikte. En voordat ze het wisten gingen ze met het liftje omhoog. Ze werden bedolven onder complimenten en hadden er duidelijk schik in!

Maar ook de gevorderden kregen extra uitdagingen voor hun kiezen. Probeer maar eens met 1 ski omlaag te skiën of met 1 ski de lift in. Het ging ze gemakkelijk af. En natuurlijk gingen zij ook van de hogere piste af met daarop de nodige bulten en uitdagingen. Na afloop was iedereen dik tevreden en weer een sportervaring rijker. Nog een paar jaar wachten en dan kunnen ze zich inschrijven voor de skireis die voor de bovenbouw leerlingen wordt georganiseerd!

Foto's van heb bezoek aan de borstelbaan zijn hier te vinden. 


Terug