Commanderij College
Zoeken


Leerling Yara verzilvert CoCo Award-prijs en volgt clinic met Beachvolleybal

Bericht geplaatst op: 26-9-2017

Onze leerling Yara van de Ven timmert hard aan de weg als beachvolleybalster. Ze viel daarom ook met de CoCo Awards in de prijzen. Onlangs verzilverde zij haar prijs, ze kreeg een clinic met Beachvolleybalteam Nederland (BTN). Yara vertelt over deze bijzondere dag. 

De clinic duurde heel de dag dus daarvoor kreeg ik vrij van school. Ik ging ’s morgens samen met mijn papa en mama richting Scheveningen. Daar ontmoette ik mijn trainer en de meiden van jeugd oranje waar ik die dag mee trainde (bij de ochtendtraining 6 meiden van jeugd oranje en bij de middagtraining 7 meiden van jeugd oranje). We trainden op het strand dichtbij het Beach stadion. Naast ons waren ook de jongens van jeugd oranje aan het trainen.

De eerste training begon om 12.00 uur en duurde tot 14.00 uur. Deze training begon met een warming-up. Deze warming-up was totaal onbekend voor mij, maar goed te doen. Daarna kregen we allerlei baloefeningen met tweetallen en viertallen. Dit was erg leuk en leerzaam. Ondertussen waren ook nog mijn mentor Linda Selten, mijn vriendin Virgie en haar vriendin Julia komen kijken. Na de eerste training hadden we pauze van 2 uur tot half 4. Tijdens deze pauze hebben ik met de meiden van jeugd oranje wat gegeten en gedronken en lekker gekletst.


Om 15.30 uur startte de tweede training en deze duurde tot 18.00 uur. We hadden het eerste halfuur een krachtrondje (bij een krachtrondje doe je allemaal oefeningen om je lichaam sterker te maken). Hierna hadden we weer andere baloefeningen, maar nu meer in wedstrijdvorm. Tijdens de training kreeg ik allerlei aanwijzingen (bijv. hoe ik om moest gaan met de stevige wind bij passen en service want dit is toch wel erg anders dan in Eindhoven trainen waar geen zeewind is). Om 17.00 uur kwam Margo Wiltens bij de groep. Margo Wiltens is de talentcoach van Beachvolleybalteam Nederland. Toen deed ze met ons eerst een half uurtje krachtrondje om te kijken hoe sterk je was in je buik en rug. En daarna vertelde ze haar ervaring over het EK onder 19 waar ze die week ervoor naartoe was met 2 Nederlandse vrouwenteams en 1 Nederlands mannenteam.


Toen deze training afgelopen was, had ik nog een gesprek met de trainer en mijn ouders over hoe hij mij vond spelen en over hoe ik het vond om een keer mee te trainen. Ze hebben gezegd dat ik een positieve indruk heb achtergelaten tijdens de training en dat ik de tips/aanwijzingen tijdens de training goed oppakte. En dat ze me met het beachen in de gaten blijven houden. 

Om de dag af te sluiten zijn we met z’n allen gaan eten in een strandtent. Na het eten ging ik terug naar mijn ouders en gingen we naar huis. Ook komen ze met het open NK kijken hoe ik het doe. 

Ik vond het een hele leuke en leerzame ervaring en ik wil jullie heel erg bedanken dat jullie dit voor mij geregeld hebben. TOP!

Groetjes Yara van de Ven.Terug