Commanderij College
Zoeken


NIX onder de 18: tips voor tijdens de feestdagen

Bericht geplaatst op: 15-12-2015

Een puber in huis? Kan lastig zijn met de feestdagen in aantocht. Want ook tijdens de feestdagen geldt: NIX onder 18. Een paar tips voor een gesprek over NIX.

 

·  Stel duidelijke grenzen en wees consequent. Niet roken en drinken tot 18 jaar. Dan is er ook geen misverstand tijdens het uitgaan of op feestdagen.

 

·  Ga in gesprek als je puber een nieuwe fase ingaat, bijvoorbeeld als dit het eerste oudejaarsfeest alleen met vrienden is. Neem de tijd en bespreek open, eerlijk en respectvol wat je verwacht. Luister goed en laat elkaar uitpraten. Zorg ook dat je weet wat je kind doet tijdens de feestdagen, waar hij naar toe gaat en met wie.

 

·   Ben je zelf een roker of drinker? Betrek dat in je gesprek. Geef toe dat het niet slim en goed is, het kan kinderen weerhouden dezelfde kant op te gaan.

 

·   Sluit positief aan en proost samen op de komende feestdagen met een hip alcoholvrij drankje. Tip: kijk eens op www.happydrinks.nl.

 

Als ouder(s) sta je er niet alleen voor trouwens. Ook scholen, sportverenigingen, horeca en supermarkten steunen de NIX campagne. Meer informatie? Kijk op www.hoepakikdataan.nl en www.nix18.nl


Terug