Commanderij College
Zoeken


Schrijver op de sofa voor vwo 6

Bericht geplaatst op: 8-11-2017

Op donderdag 21 december toveren we een vijftal huiskamers in het Gemertse om tot literaire loungekamers. In vijf huiskamers nodigen we vijf schrijvers uit om samen met vwo 6 te komen bankhangen. Er zijn drie rondes waarin het voor onze leerlingen mogelijk is aan te schuiven, en onder andere de volgende schrijvers zijn te vinden op de diverse sofa’s: Ernest van der Kwast (van De ijsmakers), Wanda Reisel (van Die zomer) en Bert Wagendorp (van Ventoux). 

We gaan praten over hun boeken, en over hoe het is om schrijver te zijn, en of dat nou moeilijk is: zo’n boek uitbrengen. En tussendoor fietsen de bankhangers van de ene naar de andere bank. We houden de groepen klein (maximaal zestien leerlingen), zodat we ook echt dat huiskamergevoel krijgen. Hartstikke leuk en literair verantwoord natuurlijk en een fijne manier voor onze vwo’ers om eens kennis te maken met schrijvers en boeken die zij kunnen lezen (of hebben gelezen) voor hun lijst. 

Denkt u nu: dat lijkt me echt geweldig om hieraan mee te werken! Dat kan, sterker nog: we kunnen uw hulp goed gebruiken. We zoeken namelijk nog enkele gezellige huiskamers om onze schrijvers in te ontvangen. Lijkt het u een unieke ervaring om een schrijver bij u op de sofa te hebben? Woont u in Gemert? En heeft u zin en tijd om op 21 december van 9.30 tot 12.30 gastheer/-vrouw te zijn in uw eigen huiskamer (eventueel met een kleine versnapering) voor onze vwo 6-pupillen? Dan horen we dat graag van u en dan nemen we contact op, over hoe dan verder. U kunt reageren op hrf@commanderijcollege.nl. Alvast bedankt voor de hulp.

Met literaire groet,


Jennie ter Horst-Frerichs
(namens de voltallige organisatie)

Terug