Commanderij College
Zoeken


CoCo Award brengt winnares Britt van Berkel veel media-aandacht en succes

Bericht geplaatst op: 15-1-2016

Onze leerlingen kunnen zich weer inschrijven voor de jaarlijkse CoCo Awards. Een wedstrijd waarbij leerlingen laten zien waar ze goed in zijn. Onze leerling Britt van Berkel (17) won afgelopen jaar de CoCo Award met haar stichting Britt Helpt. De titel bracht haar nog meer bekendheid, veel media-aandacht en mooie prijzen. Ze heeft sinds haar deelname veel grote stappen gezet en ze heeft het sindsdien nóg drukker. 

Olifanten zijn haar lievelingsdieren, dat bracht haar op 12-jarige leeftijd dan ook in Zuid-Afrika voor een vakantie. Maar die vakantie heeft veel veranderd in haar leven. De aanblik van krottenwijken, kinderen op straat en de grote verschillen tussen arm en rijk deden haar beseffen dat het leven in Afrika veel minder goed is dan in Nederland. Bij thuiskomst ging ze meteen aan de slag. Want ze wilde iets betekenen voor de mensen daar.

Investeren in stichting Britt Helpt
Ramen lappen, auto’s wassen, cup cakes bakken: alles pakte ze aan. Ze koos een doel waar ze zich sindsdien op focust: de Boithuthu school in Swartwater, (in het noorden van Zuid-Afrika, een uurtje rijden vanaf Botswana). “We zijn nu vier jaar actief, er is voor de kinderen op school veel veranderd. We hebben gezorgd voor extra klaslokalen en voorzieningen. We werken aan schooluniformen. Er zitten nu 170 kinderen op de school, sinds onze hulp zijn er dertig kinderen bijgekomen.”

Dagelijks investeert ze twee uur in haar stichting. Ze zet acties uit, legt contacten en onderhoudt haar social media-pagina’s. Haar doorzettingsvermogen en enthousiasme werken inspirerend. Britt vertelt honderduit over haar eigen stichting. Dat is ook de reden dat ze de CoCo Awards won. 

TEDxYouth
“De CoCo Award me veel gebracht. Zo ben ik genomineerd voor Wereldverbeteraar van het Jaar. Deze titel heb ik gewonnen, daardoor kreeg mijn stichting ineens landelijke media-aandacht”, vertelt Britt. Ze hield ook een lezing tijdens TEDxYouth. Dat is een wereldwijd evenement waar inspirerende sprekers aan het woord komen, waaronder dus Britt. 

Ook werd ze genomineerd voor de titel van Brabander van het Jaar. “Naast alle media-aandacht heb ik met de CoCo Award ook mooie prijzen gewonnen. Zo is er een logo voor me ontworpen en er wordt een nieuwe site gemaakt door het Gemertse bedrijf Back to Back.”

Tips voor deelnemers CoCo Awards
Wat voor tips kan ze toekomstige deelnemers van de CoCo Awards mee geven? “Durf je in te schrijven, want er is altijd een kans dat je wint en je kunt jouw talent laten zien. Een goede inschrijving is heel belangrijk, investeer daar ook in. En denk goed na over wat je wilt vertellen. Maar het is vooral ook een hele leuke happening, geniet ervan!” 

Wil jij meedoen met de CoCo Awards? Je vindt op onze website meer informatie en een inschrijfformulier. Vind je het lastig om het formulier in te vullen? Vraag dan jouw mentor om hulp, hij of zij kan je alles vertellen over de CoCo Awards.


 


Terug