Commanderij College
Zoeken


Leerling Rens over zijn reis naar Amerika voor Super Regionals

Bericht geplaatst op: 26-1-2016

Dit is een verslag van mijn reis naar Atlanta, Georgia. Hier heb ik een toernooi gespeeld (van het spel SMITE) en ga ik uitleggen hoe het er allemaal aan toe ging, en wat ik allemaal van deze ervaring heb geleerd.

Op vrijdag 13 november 2015 ben ik vertrokken naar Engeland, waar ik tot en met zondag met teamgenoten zou blijven. Op zondag zijn we naar Amerika gegaan, heel deze reis heb ik alleen moeten doen. Het was best wel apart om in m’n eentje te reizen, maar ik ben zeker blij dat ik dit heb gedaan. Vanaf het moment dat ik in Engeland was, moest alles natuurlijk in het Engels gaan. Ik merkte zelfs dat ik na een tijdje in het Engels ging denken, en had zelfs moeite om op Nederlandse woorden te komen als ik met andere Nederlandse spelers aan het praten was.

Eenmaal aangekomen in Amerika, was het wel even wennen aan de verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten. Voor mijn gevoel was daar alles veel massaler, en gebeurde er ook veel meer.

Het was gaaf om alle andere professionele spelers te zien, en daar gezellig mee te praten. Iedereen was erg sociaal en deed nergens moeilijk over, wat erg fijn was. Mijn Engels is er sowieso op vooruit gegaan door deze reis, anderhalve week zo goed als alleen maar Engels praten was zeker een leuke ervaring. 

Buiten het spelen van de wedstrijden om, heb ik ook nog wat camerawerk mogen doen. Ik heb namelijk zelf commentaar gegeven bij een wedstrijd, en heb ook een wedstrijd geanalyseerd. Dit gebeurde allebei voor camera’s, en werd ook online uitgezonden voor zo’n 20.000 mensen. Toen de commentators mij vroegen om dit te doen, dacht ik dat ik er niet zo goed in zou zijn. Achteraf viel het heel erg mee om voor de camera wat te doen, en ik vond het erg leuk om te doen.

Al met al heb ik veel geleerd van deze reis, en ben erg blij dat ik hiernaartoe heb mogen gaan.

Rens Oostenbach.Terug