Commanderij College
Zoeken


Leerlingen vmbo Gemert winnen voorronde vakwedstrijd Skills Talents

Bericht geplaatst op: 28-1-2016

Het was een zware strijd maar onze drie vmbo-leerlingen Jessie Coopmans, Nelleke Biemans en Thijs Martens zijn eerste geworden bij de provinciale voorronde van Skills Talents!

De leerlingen van vmbo Gemert mochten vanuit de afdeling BWI (Bouwen, Wonen en Interieur) naar de vakwedstrijd voor laatstejaars leerlingen van het vmbo. Ze hebben zich op school heel goed voorbereid en dat heeft effect gehad. Ze zijn de Brabantse winnaars en ze mogen 24 maart naar de Nationale Skills Talents wedstrijd. Deze vindt plaats bij Deltapark Neeltje Jans in Zeeland.

Bijna negentig leerlingen deden er mee aan de vakwedstrijden. De leerlingen moesten een houten bankje maken aan de hand van een technische tekening. Een pittige opdracht! Zeker omdat er onder tijdsdruk gewerkt moest worden.

Docent Rick van Hout heeft de leerlingen begeleid voorafgaand aan de wedstrijd. Van Hout: "De jury vond het werkstuk van ons team het beste. Ze vonden ook dat Nelleke, Thijs en Jessie het best op elkaar ingespeeld waren. Een echt team. Kortom een prestatie om trots op te zijn." 

De wedstrijd gaat natuurlijk over vakmanschap maar ook samenwerking is een belangrijk element. Tijdens de finale maken onze leerlingen deel uit van het provincieteam. De kandidaten kunnen de beste worden in hun vakgebied, maar ook als provincieteam. Hierdoor ontwikkelen leerlingen niet alleen talent op hun eigen vakgebied, maar maken zij ook kennis met andere beroepen.

We wensen Jessie, Nelleke en Thijs heel veel succes tijdens de finale op 24 maart. 

Bekijk hier een aantal foto's die gemaakt zijn tijdens de prijsuitreiking.


Terug