Commanderij College
Zoeken


Column oud-leerling en zwemtalent Simon Cornelissen

Bericht geplaatst op: 31-8-2015

Beste lezer, 

Mijn naam is Simon Cornelissen. Tot afgelopen schooljaar zat ik in 6 vwo van het Commanderij College. Ik zwem graag en daar ben ik best wel goed in. Naast school train ik zo’n 13 uur per week bij PSV Zwemmen in Eindhoven. Om 06.00 uur ’s morgens lig ik al in het water terwijl jij nog in je bed ligt. Rond 19.30 u kom ik thuis van de middagtraining. 

Zoals je kunt begrijpen,  vraagt dat veel inzet van mij maar ook van mijn omgeving. Om jou een beeld te geven van hoe het is om alles uit je talent te halen zonder dat anderen mensen en bezigheden daaronder gaan lijden, ga ik de komende maanden een aantal columns schrijven. Door middel van tips probeer ik om jou te inspireren om ook alles uit je talent te halen. 

Ook al heb je het misschien nog niet ontdekt maar iedereen heeft het. Ik hoop dat je na het lezen van mijn columns  aangezet wordt om ook te gaan doen waar je goed in bent en je talent te ontwikkelen.

Simon

Tip 4 Gemotiveerd blijven

People often say motivation doesn’t last. Well, neither does bathing. That’s why we recommend it daily. – Zig Ziglar

Heb je belangrijke doelen? Hoe toegewijd ben je aan je doelen? Wanneer geef je je doelen op? Wat zou er gebeuren als je altijd zo gemotiveerd zou zijn om je doelen te bereiken? Wat zou er met jou en je leven gebeuren als je nooit zou opgeven? Wanneer je iets echt wilt, dan is opgeven geen mogelijkheid. Je zorgt dat er een weg is om je doelen te bereiken en anders maak je een weg. 

Gemotiveerd blijven is een van de moeilijkste dingen als je een doel wilt bereiken. Je moet jezelf elke dag weer een reden geven om je talent te gebruiken om je doel te bereiken. Er zijn een aantal dingen die je kan doen om je motivatie te behouden.

Het eerste wat je kan doen, is jezelf een uitweg geven. Als je zorgt dat je niks anders kan doen dan je doel behalen, ben je bereid er alles voor te doen. Je bent dan gedwongen gemotiveerd. 

De tweede mogelijkheid is een wat makkelijkere optie. Zorg ervoor dat je omgeving je elke dag herinnert aan je doelen. Als je zorgt dat alles in het teken staat van je doelen, is het moeilijk om af te haken. Zorg dat je overal dingen hebt staan of hangen die je herinneren aan wat je wilt bereiken. 

De derde en leukste tip is: Omring jezelf met gemotiveerde mensen. Net als ik in mijn tweede column al hebt verteld, is het van levensbelang voor je talent om je te omringen met mensen die net zo gemotiveerd zijn als jij. Zo heb je elke dag een reden om de beste te zijn of nog harder te trainen om de beste te worden.

Kortom gemotiveerd blijven is de laatste en misschien wel meest cruciale tip om je talent optimaal te kunnen ontwikkelen en je gestelde doelen te behalen.

Dit was mijn laatste column voor het Commanderij College. De afgelopen zes jaar op het vwo heb ik, met behulp van de tips die ik nu heb doorgegeven, hard gewerkt om mijn doelen te bereiken. Ik heb mijn doelen behaald. Afgelopen jaar zijn na vijf jaar hard werken mijn doelen bereikt. Op sportief gebied, maar ook op school. Ik ben landskampioen met PSV Zwemmen en na de zomer start ik met de studie Geneeskunde in Maastricht. Het is dus tijd om nieuwe doelen te stellen en er weer een aantal jaren hard tegenaan te gaan.

Simon Cornelissen – voormalig vwo 6 op Commanderij College


Terug