Commanderij College
Zoeken


Leerlingen organiseren gymlessen op basisschool De Samenstroom

Bericht geplaatst op: 8-4-2016

Gymlessen organiseren op een basisschool   

Wij hebben op afgelopen donderdag 10 maart een dagje gymlessen georganiseerd op basisschool ‘De Samenstroom’ in Gemert. We hadden hiervoor gekozen omdat we een organisatieopdracht voor BSM moesten regelen en we vinden het alle vier heel leuk om met kinderen te werken.

We hebben gewoon de tijden van de gymlessen aangehouden en dit was drie kwartier. In de morgen waren de gymlessen van groep 3, 4 en 5. ‘s Middags waren de gymlessen van de groepen 6, 7 en 8. We hadden er ook voor gekozen om er een wedstrijdje van te maken, met een leuk prijsje, zodat alle kinderen fanatiek meededen. Met de groepen 3, 4 en 5 hebben we een doorwisseltoernooitje gedaan tijdens hun gymlessen. De groepen werden steeds in groepjes van 8 opgesplitst en we hadden 4 spelletjes. Namelijk: kat & muis, iemand-is-hem-niemand-is-hem, en 2 estafettespelletjes. Er werd door alle kinderen heel fanatiek en eerlijk meegedaan, dus dat was super leuk voor ons.

Het groepje dat uiteindelijk na het doen van alle spelletje de meeste punten had, had gewonnen. Iedereen kreeg na het korte nawoordje van ons een appel als bedankje voor het meespelen en de winnaars kregen ook een appel en kregen nog als extraatje een peperkoekje. Dit hebben we 3 keer in de ochtend gedaan, namelijk een keer met de groepen 3, een keer met de groepen 4 en een keer met de groepen 5.

We hebben het natuurlijk bij de groepen 5 wel iets moeilijker gemaakt dan bij de groepen 3, namelijk bij de groepen 5, maakten we de obstakels bij estafette iets moeilijker en moesten ze een bal meenemen die ze uiteindelijk in een korf moesten gooien. 

In de middag hadden de groepen 6, 7 en 8 gymles. Hiervoor hadden we in 3 zalen het 3-ineen-spel klaargezet. Na een kort voorwoordje en een snelle uitleg van het spel konden ze meteen beginnen. De kinderen waren heel fanatiek en deden goed hun best, hierdoor werd het voor ons een heel leuk spel om scheids bij te zijn. Ook hier gingen we kijken welk groepje de meeste punten had en dat groepje had gewonnen. Alle kinderen kregen ook hier weer een appel en de winnaars kregen ook nog een peperkoekje erbij.  

Wij hadden gelukkig bij deze dag ook nog de hulp gekregen van een gym stagiair bij De Samenstroom op school. Hij hielp ons met opbouwen en afbreken van de spelletjes, en hielp ook mee met het begeleiden van de spelletjes.  Alle kinderen hadden fanatiek meegedaan en luisterden goed naar ons. Wij vonden het een super leuk om de gymlessen te organiseren voor de kinderen van de basisschool. 

Groetjes,  

Anne van Veggel 
Marieke van de Broek 
Renee Verhagen 
Maud Vogels  


Terug