Commanderij College
Zoeken


Basketballers zetten topprestatie neer bij voorronde Olympic Moves

Bericht geplaatst op: 15-4-2016

Op vrijdag 8 april werden in Eindhoven de voorrondes basketbal en voetbal georganiseerd waar scholen/teams zich konden plaatsen voor de eindronde in Amsterdam op vrijdag 10 juni. Dit alles in het kader van Mission Olympic. Een groots sportevenement waar vele middelbare scholen in de verschillende sportdisciplines aan deelnemen. 

Het Commanderij College was goed vertegenwoordigd door in alle categorieën teams in te schrijven. Deze teams hadden zich tijdens de interne toernooien in december in de blauwe week geplaatst. 

Maar ook was er een selectie gemaakt bij het voetbal zodat er een derdejaars- en een schoolteam jongens ingeschreven kon worden. Gedurende de dag bleek dat het Commanderij College er bij het basketbal in bijna alle leerjaren dik bovenuit stak qua resultaten. Alleen het schoolteam jongens moest hun meerdere erkennen. 

Ook de voetbalteams bleken niet bij machten om enige potten te breken. Deze teams lukte het dan ook niet om zich te plaatsen voor de eindronde in Amsterdam.

Maar alle andere teams van het basketbal hebben zich geplaatst. Dus jongens- en meisjes eerste klas, jongens- en meisjes derde klas en het meisjes schoolteam. Dat laatste team speelde een hele competitie en verloor geen enkele wedstrijd. Een topprestatie!

Samen met drie volleybalteams mogen zij nu naar Amsterdam. En misschien wordt de groep nog ietsje groter. Op maandag 18 april staat de voorronde softbal voor een jongensschoolteam op het programma. Het Commanderij College doet in deze tak van sport voor de eerste keer mee en hopelijk wordt het net zo succesvol als afgelopen vrijdag!

Bekijk hieronder het filmpje van de voorrondes, gemaakt door Studio040.Terug