Commanderij College
Zoeken


Nieuw op het Commanderij College: teamleider Hans Pastoor

Bericht geplaatst op: 11-9-2015

Hans Pastoor (48) uit Den Bosch is een nieuw gezicht op locatie havo/vwo. Na een carrière van zeventien jaar op het Mondriaan College in Oss, is hij nu teamleider op het Commanderij College. We stellen hem even aan u voor.


Hans is een teamleider met daarnaast een grote liefde voor muziek. Leerlingen kunnen hem dan ook tegen komen tijdens muzieklessen, want hij is zes uur per week werkzaam als docent muziek. Daarnaast geeft hij leiding aan team vwo 2 en vwo 3.


Nadat het Mondriaan College in Oss vorig jaar fuseerde met middelbare scholengemeenschap het Hooghuis, ging Hans op zoek naar een nieuwe uitdaging. Sinds het nieuwe schooljaar is hij werkzaam in Gemert, zijn eerste indruk is positief. “Er heerst een erg goede sfeer op deze school. Onder de leerlingen maar ook onder leerlingen en het personeel. Er wordt met bevlogenheid gewerkt, dat is mooi om te zien.”


Ook de onlangs verbouwde leslokalen en studieruimtes dragen daaraan bij volgens Hans. “Door de glazen wanden is het duidelijk dat alles wat in het klaslokaal gebeurt, gezien mag worden.”


De teamleider heeft een aantal ambities die hij op onze school graag wil volbrengen, zo wil hij graag meer differentiëren binnen de lessen. Samen met zijn team gaat hij kijken hoe dat bereikt kan worden.


Ook vernieuwing blijkt een belangrijk punt. “De behoeftes van onze leerlingen zijn nog altijd hetzelfde maar de leeromgeving van de leerlingen is in al die jaren wel veranderd. Ik denk dat we daar aan kunnen werken. Het werkt in het onderwijs net als in het bedrijfsleven; je moet inspelen op de veranderende maatschappij. Wij leiden leerlingen op voor beroepen die nu nog misschien niet eens bestaan.”


Naast zijn werkzaamheden op het Commanderij College is Hans ook dirigent bij verschillende blaasorkesten waaronder de fanfare in Heesch (vlakbij Oss) en in Lieshout. “Het is een heel leuk beroep waar ik ook veel energie van krijg. Heel soms schrijf ik ook nog wel eens muziek maar dat komt niet zo vaak voor sinds de komst van onze kinderen (twee zonen van 9 en 10, red.).”


We wensen Hans heel veel succes met zijn nieuwe baan als teamleider op het Commanderij College. Wilt u Hans bereiken? Dan kan dat via Hans.Pastoor@commanderijcollege.nlTerug