Commanderij College
Zoeken


Musical Soldaat van Oranje: 'Adventure of a lifetime'

Bericht geplaatst op: 15-4-2016

Het publiek zit op een draaischrijf en daaromheen is het podium. Daardoor wordt het verhaal nog echter. De decors waren prachtig, vooral het strand, met echt water dat ook bewoog als de zee. 

Door gebruik te maken van decor en projectoren kwamen de landschappen en het weer tot leven. Wind voelde je waaien. Wanneer er geschoten werd was het wel schrikken, een harde knal, rook en een flits. Omdat het zo levens echt was begon je zelf ook te geloven, wanneer iemand werd neergeschoten, dat die ook echt dood was. 

Door de verschillende verhalen kreeg je een beter beeld van de oorlog. Vanuit een soldaat die voor Duitsland was, vanuit iemand die in een strafkamp eindigde, vanuit de soldaat van Oranje, vanuit koningin Wilhelmina, vanuit de beste vrienden van de soldaat van Oranje, een beetje vanuit een Jood en vanuit een vrouw die eindigde als een 'Moffenmeid'. 

Voor de rest was het een prachtig verhaal, met mooie liedjes en goed gebruik van omgeving. Vooral in de laatste scene waar ze gebruik maakten van een echt vliegtuig en een auto die buiten stonden.
Ik heb erg genoten van de voorstelling en zou het zeker aanraden voor iedereen die meer over het leven in de Tweede Wereldoorlog wil weten.

Gwen.


Terug