Commanderij College
Zoeken


Leerlingen Commanderij College vertegenwoordigen de regio op landelijke scoutingwedstrijden

Bericht geplaatst op: 22-4-2016

Vijf leerlingen, verdeeld over drie locaties (twee van locatie Laarbeek, eentje van locatie vmbo Gemert en twee van locatie havo/vwo) hebben dit weekend laten zien dat ze prima kunnen samenwerken.

Ze hebben als ploeg 'De Bumkes' Scouting Gemert vertegenwoordigd op de regionale Scouting wedstrijden. Bij het werken in ploegen gaat het erom dat de scouts van elkaar leren en elkaar versterken. Door samen te werken en ieders kwaliteiten te gebruiken, bereik je meer met elkaar.

De opdrachten die moesten worden volbracht waren zeer divers. Naast scoutingopdrachten, zoals het opzetten van een tent, met palen en touw een keuken bouwen en het lopen van een hike, moest er ook zelf gekookt worden. Hygiëne en smaak werden daarbij beoordeeld. Tevens moesten er diverse denkvragen beantwoord worden. Samenwerken en sfeer in de groep waren belangrijke beoordelingscriteria.

Lotte Vereijken, Kerealem Mertens, Vigo van Berlo, Elke van Kessel en Jens van Vugt wisten als ploeg dit weekend deze samenwerking tot een hoogtepunt te brengen. Ze behaalden de eerste plek bij de regionale wedstrijden in Stiphout. Dit is in de 70-jarige geschiedenis van Scouting Gemert een zeer bijzondere prestatie. Slechts één ploeg uit Gemert ging hen ooit voor. Maar dat was in 2000, toen deze jongens en meiden nog niet geboren waren.

Ze wisten de concurrentie met een verschil van maar liefst 120 punten ver achter zich te laten. In het Pinksterweekend gaat deze ploeg de regio vertegenwoordigen op de landelijke Scouting wedstrijden in Baarn. 


Terug