Commanderij College
Zoeken


Leerlingen klas 3 in gesprek over social media

Bericht geplaatst op: 13-5-2016

Hoeveel uur besteed jij aan social media per week? Dat was een van de kernvragen die afgelopen dinsdag werden gesteld aan onze leerlingen uit klas 3. De antwoorden waren soms verbluffend, een enkele leerling gaf zelfs aan meer dan 40 uur per week hieraan te besteden.

Het gebruik van social media is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Maar is alles zo mooi als het lijkt? Tijdens de blauwe week was er een boeiend project over social media voor alle derde klassen, genaamd Switch. Dit bestond uit een voorstelling in de Eendracht en een nabespreking in de les met 1 van de acteurs. De voorstelling ging over 5 klasgenoten, die allemaal op hun eigen manier te maken hadden met social media. Dit varieerde van Skypen, tot gameverslaving. 

Van het creëren van een schijnwereld via bijvoorbeeld Facebook en vlogs tot uitsluiting en pesterij op social media. In de daaropvolgende les bespraken de acteurs de voorstelling met onze leerlingen en werden de leerlingen uitgedaagd om op zoek te gaan naar de gezonde grenzen binnen de wereld van social media. In de komende mentorlessen wordt dit tot de verbeelding sprekende onderwerp, verder uitgediept.


Terug