Commanderij College
Zoeken


CoCo Award-winnaar Lucien Renette geniet van masterclass violist Lorenzo Gatto

Bericht geplaatst op: 25-5-2016

 

Onze leerling Lucien Renette won onlangs een CoCo Award vanwege zijn muzikale talent. Hij won een toepasselijke prijs: een masterclass van de talentvolle violist Lorenzo Gatto. Het werd voor Lucien een heel bijzondere dag.

De masterclass vond plaats in Theater het Vrijthof in Maastricht. Het orkest Philharmonie zuidnederland speelde daar het concert ‘Een overdonderende midzomernacht’.  Lucien en zijn familie werden bij aankomst rondgeleid door de Orkest-inspiciente. Ze mochten meekijken tijdens de repetitie. Lorenzo Gatto kwam wat later, hij was verdwaald geraakt. Maar toen hij eenmaal arriveerde, kon de repetitie echt van start.

Het orkest speelde erg goed, ook Lorenzo’s solo viel bij Lucien en zijn familie in de smaak. Ze speelden het derde vioolconcert van Mozart. Dirigent Jan Willem de Vriend gaf goede tips aan het orkest. Lucien kreeg na repetitie de masterclass van Lorenzo. Hij speelde twee stukken voor de bekende violist. Lucien: “Hij gaf erg goede tips: dat ik alleen de stukken moet oefenen die ik lastig vind en daarna pas het hele stuk doorspelen, en dat ik moet proberen om effectief te oefenen.”

Lucien heeft genoten van de prijs. “Ik vond het een geweldige dag. Ik heb nog nooit een dag gehad waaruit ik zoveel nieuwe ervaring kreeg. Lorenzo was erg vriendelijk en ik heb veel van hem geleerd. Ik weet nu ook hoe een repetitie van een symphonie-orkest aan de gang gaat. Ik ben blij dat ik aan de CoCo Awards heb meegedaan en wil dan ook de mensen die hier allemaal betrokken bij zijn heel erg bedanken.”

 

Bekijk hier alle foto's die gemaakt zijn tijdens de masterclass met Lorenzo Gatto.

Benieuwd naar alle winnaars van de CoCo Awards 2016? Je vindt ze hier!

 


Terug