Commanderij College
Zoeken


Leerlingen dragen indrukwekkende tekst voor tijdens Dodenherdenking

Bericht geplaatst op: 26-5-2016

Twee leerlingen van het Commanderij College hebben tijdens Dodenherdenking een bijdrage geleverd door het schrijven en uitspreken van een tekst.

Onze school wordt al een paar jaar benaderd door 4 mei comité. Dat comité wil erg graag 'De Vrijheid Doorgeven' en ervoor zorgen dat de jeugd betrokken wordt bij het herdenken.

En dan blijkt dat onze leerlingen werkelijk heel mooie en ontroerende teksten kunnen schrijven:

Voor mij is het belangrijk om te herdenken. Zo herinneren we elkaar eraan dat deze mensen niet zomaar zijn gestorven. Ze zijn niet allemaal op dezelfde manier gestorven, maar wel is allen de mogelijkheid om in vrede te gaan ontnomen. Herdenken op vier mei is voor mij een moment waarop je de eenheid in Nederland kunt zien. Ik vind het een mooie gedachte dat heel Nederland stil is deze twee minuten.

Met bovenstaande woorden gaven onze leerlingen Rosa en Gwen aan waarom herdenken belangrijk is en blijft. Ze konden verwoorden wat ze persoonlijk dachten en voelden als ze de verhalen over oorlogen horen en zien.

Ze stonden midden op het plein, bij het monument, en spraken duidelijk. Zeer grote complimenten voor deze twee dames, voor hun bijdrage, hun lef en hun inzet.


Terug