Commanderij College
Zoeken


Leerlingen ronden examen af voor het Duitse Goethe-Zertifikat 2016

Bericht geplaatst op: 17-6-2016

Na de succeservaring van het afgelopen jaar heeft ook dit jaar weer een aantal leerlingen zich opgegeven voor deelname aan de internationale examens voor het vak Duits op niveau B1 en B2 bij het Goethe-Institut in Amsterdam.

In de aanloop naar dit examen heeft een groep leerlingen uit de klassen 4 en 5 van het havo en het vwo extra lessen gevolgd. Van deze groep zijn uiteindelijk 15 leerlingen van de locatie havo/vwo op zaterdag 4 juni naar Amsterdam afgereisd om daar bij het Goethe-Institut het mondeling examen af te leggen. 

Samen hebben wij een gezellige en waardevolle dag gehad en zijn we allen een bijzondere ervaring rijker geworden. Op maandag 13 juni hebben onze leerlingen hun examen op onze locatie afgerond. Op die dag zijn de overige examenonderdelen - lezen, luisteren en schrijven - op onze school afgenomen.

De resultaten worden begin volgend schooljaar in september verwacht. We zijn erg trots op onze leerlingen, die deze uitdaging zijn aangegaan en hopen dat zij allen geslaagd zijn. 

Ook in het komende schooljaar worden de leerlingen van de bovenbouw in de gelegenheid gesteld om een Goethe-Zertifikat B1 of B2 te behalen. Graag zouden we t.z.t. meer willen vertellen over het Goethe-Institut, de manier waarop het de samenwerking met scholen realiseert, het internationaal en wereldwijd erkende certificaat en de grote rol van de Duitse taal voor onze leerlingen na het behalen van hun diploma's .

Met vriendelijke groeten,
Elena Luderer en Cornelli Roodenburg


Terug