Commanderij College
Zoeken


CoCo Award-winnaar Bas van de Weijenberg ontmoet acteur Mike Weerts

Bericht geplaatst op: 12-7-2016

De uitreiking van de CoCo Awards ligt alweer een tijdje achter ons. Maar ondertussen gaat de talentontwikkeling gewoon door. De winnaars hebben namelijk allemaal een prijs in ontvangst te nemen, zo ook onze leerling Bas van de Weijenberg. Hij mocht onlangs naar een voorstelling met in de hoofdrol Mike Weerts. En hij kreeg de kans om met de acteur in gesprek te gaan. Bas vertelt over deze bijzondere dag.

"Bij mij thuis werd ik opgehaald door de burgemeester van Boekel, Pierre Bos, om samen naar Den Bosch te gaan, naar de voorstelling 'Dansen met de vijand’ gespeeld door onder andere Mike Weerts in Theater aan de Parade.

Na de autorit naar Den Bosch kwamen we aan in de foyer van het theater en moesten we nog even wachten op Mike Weerts zelf. Toen we een drankje gedronken hadden, zagen we Mike Weerts het theater binnenkomen waarna er een gesprek ontstond. 

Kostuums en techniek
Na een paar minuten gingen Mike en ik naar de theaterzaal om te bekijken waar hij die vanavond ging spelen. Vervolgens was het tijd voor de repetitie waarbij ik aanwezig mocht zijn. Na de repetitie werden de kostuums aangetrokken en de techniek werd in orde gemaakt.

Er was ook tijd voor mij om een aantal vragen te stellen over het vak en wat je zoal op een dag doet. Uit dit gesprek bleek wel dat je van goede huize moet komen om in dit vak jezelf staande te kunnen houden. Je moet iemand zijn die nooit 'nee' accepteert en altijd door moet gaan met wat jij wilt bereiken tot op het moment dat er echt geen mogelijkheid meer is.

Cast aanmoedigen
Wanneer de zaal vol begon te lopen met bezoekers, stond ik de cast nog aan te moedigen voordat ze het podium op gingen, waarna ik zelf plaats mocht nemen in de zaal om de voorstelling te bekijken. Na de voorstelling kwamen de burgemeester en ik elkaar weer tegen in de foyer en we wachtten totdat Mike ook in de foyer aanwezig was. 

Op een gegeven moment kwam Mike ons halen om bij zijn kennissen te komen zitten die ook de voorstelling hebben bekeken. Er hing een hele informele sfeer waardoor er leuke gesprekken ontstonden.

Ik heb een heel leuke avond beleefd en ik zal deze ook niet makkelijk meer vergeten. Ik heb een aantal tips gekregen die ik zeker meeneem voor de toekomst. Ik wil iedereen van het Commanderij College, burgemeester van Boekel Pierre Bos, en Mike Weerts heel erg bedanken voor het mogelijk maken van deze avond!" 

Bas van de Weijenberg.


Terug