Commanderij College
Zoeken


Breaking News-project "Stille rampen"

Bericht geplaatst op: 8-10-2016

Leerlingen van 4-vwo hadden de opdracht om 'stille rampen' in het nieuws te brengen, in het kader van het project Breaking News. Zij waren o.a. in het centrum van Gemert te vinden waar zij, ieder op hun eigen manier, aandacht vestigden op 'hun stille ramp'.

Lynn, Vivian en Nina aan het woord:

Voor het project Breaking News hebben we een rad van fortuin gemaakt. Ons onderwerp was kinderarbeid in de mijnbouw. Met het rad van fortuin stonden we in Gemert en spraken we mensen aan die voorbij liepen. Als ze mee wilden doen gaven we uitleg over het spel. Ze moesten dan aan het rad draaien en kregen een vraag over de categorie waar ze op uit kwamen. Als ze de vraag goed hadden dan mochten ze een prijs uitkiezen. In totaal hebben we 30 mensen gehad die onze campagne steunde. We hebben het heel erg naar onze zin gehad en vonden het heel erg leuk om de mensen iets nieuws te leren er er van bewust te laten zijn wat er in de wereld gebeurt.


Het Gemerts Nieuwsblad plaatste de berichten, die door de leerlingen zelf zijn opgesteld. Klik daarvoor op onderstaande links.


Terug