Commanderij College
Zoeken


Reanimatieonderwijs

Bericht geplaatst op: 19-10-2016

Onze docenten Jeanette Angenent, Henk Verbakel, Joris Manders en Brenda Bijl (voorheen van onze school, nu Summa College) zijn naar een symposium geweest voor reanimatieonderwijs. Hierin werd verteld dat de Nederlandse Hartstichting een nieuwe methode gaat hanteren. 

In 3 jaar tijd, sinds de lancering van het reanimatieonderwijs, zijn er in Nederland al 30.000 leerlingen met een reanimatiediploma op zak. Ook hebben er al 10.000 leerlingen een herhalingscursus gedaan. De reanimatie-olievlek wordt langzaam groter. We willen als school meer gaan samenwerken met de EHBO/reanimatieverenigingen in onze buurt. Bijvoorbeeld bij het afnemen van de examens en na afloop van de cursus ook zorgen dat deelnemers zich aanmelden bij de EHBO-vereniging, zodat de continuïteit van de cursus gewaarborgd blijft.

De nieuwe reanimatie-app en materiaal.
Er was een verouderde app in omloop. Wegens succesvol gebruik is er gekozen om de oude app, met allerlei nieuwe technische snufjes te vernieuwen. Deze is nu gebruiksvriendelijker voor de gebruiker. Appstore: Reanimatie app.

Reanimatiegame Held
Dit realistisch spel heeft als doel om bij de belevingswereld van de doelgroep aan te sluiten. De spelers worden binnen het spel uitgedaagd om veel dingen/ situaties met betrekking tot reanimeren te oefenen. Leerlingen krijgen tijdens het spelen erg veel feedback en beloningen om zo spelenderwijs te leren. 

Er is ook een docentenportal / webportal ontwikkeld om de voortgang bij te houden. Leerlingen moeten een aantal handelingen geoefend hebben op de app om uiteindelijk een les bij te mogen wonen bij onze docenten.

Het accent van het verkorte lessenpakket ligt op veel oefenen met het spel! Daarom kunnen er 2 a 3 lessen worden gegeven en als huiswerk wordt het spel thuis gespeeld.  

Al met al een leerzame dag. En zeker met de lancering van het spel 'Held'  wordt het lessenpakket voor ons als school aantrekkelijker gemaakt.

Henk, Jeanette, Brenda en Joris 


Terug