Commanderij College
Zoeken


Vierdejaars BSM-leerlingen werken als vrijwilliger op activiteitendag basisschool

Bericht geplaatst op: 8-11-2016

Vierdejaars BSM-leerlingen van locatie havo/vwo hebben de rol van vrijwilliger op zich genomen op een activiteitendag voor basisschoolleerlingen. De organisatie lag in handen van 'Bij Ons', dat bestaat uit de ouders van basisschoolleerlingen.

Voor de basisschoolleerlingen stond het samenwerken en plezier hebben in eigen kunnen centraal. Leerlingen van groep 1, 2 en 3 hebben op het schoolplein van basisschool de Empel spelletjes gespeeld met als thema 'de dierentuin'. Groep 4 t/m 8 zijn gezamenlijk naar de korfbalvereniging in Erp gewandeld waar drie velden waren uitgezet: het atletiek-, het sport- & spel- en het springkussenveld.

De leerlingen van het Commanderij College hadden de taak om de verschillende groepen te begeleiden. Zij hadden de verantwoordelijkheid om de kinderen te motiveren en actief deel te laten nemen. Binnenkort moeten leerlingen zelf vrijwilligers gaan werven voor hun eigen project, dus dit was een mooie manier om zelf te ervaren hoe het is om als vrijwilliger te werken. Daarnaast hebben zij ook geleerd om af te mogen wijken van het draaiboek. Door af te wijken en te gaan variëren en differentiëren bij spelactiviteiten, zullen de kinderen het uitdagend blijven vinden om deel te nemen aan de spelactiviteiten.

Leerlingen hebben een goede inzet getoond en een mooie ervaring opgedaan als rol van vrijwilliger/begeleider.


Terug