Commanderij College
Zoeken


Tien leerlingen nemen Goethe Zertifikat in ontvangst

Bericht geplaatst op: 2-11-2015

Tien leerlingen van locatie havo/vwo krijgen dinsdag 17 november het Goethe-Zertifikat uitgereikt. Zij zijn de eerste leerlingen van het Commanderij College die deze uitdaging hebben aangegrepen. Zij hebben dit internationaal certificaat voor het vak Duits met een buitengewoon succes behaald.  

Het Commanderij College daagt leerlingen uit en stimuleert talent. Voorheen konden leerlingen al kiezen voor een extra uitdaging bij Engels en Frans. Om de uitblinkers op school nog meer uit te dagen, is er nu ook de mogelijkheid om extra lessen Duits te volgen met het internationaal Goethe-Zertifikat als resultaat. 

Er zijn het afgelopen schooljaar de nodige voorbereidingen gedaan voor de examens op het niveau B1 en B2. Ook zijn er extra lessen gegeven aan deze leerlingen van havo 4 en vwo 4 en 5. Uiteindelijk zijn we met tien leerlingen de internationale examens aangegaan. Vlak voor de zomervakantie zijn we daarvoor afgereisd naar Amsterdam, later zijn er ook nog examenonderdelen op onze school afgenomen. 

We zijn erg trots op de leerlingen die deze bijzondere uitdaging zijn aangegaan. We hebben besloten om dit schooljaar dan ook verder te gaan met de mogelijkheid van het behalen van een Goethe-Zertifikat. 


Terug