Commanderij College
Zoeken


Onderzoek naar kunstgrasvelden door RIVM

Bericht geplaatst op: 5-12-2016

Enige tijd geleden heeft Zembla een uitzending gehad over de veiligheid van het sporten op kunstgrasvelden. RIVM, een Nederlands overheidsinstituut dat informatie, monitoring en wetenschappelijke onderbouwing verzorgt van het volksgezondheidsbeleid, doet op dit moment onderzoek naar de eventuele gezondheidsrisico's van sporten op kunstgrasvelden. Op basis van reeds bestudeerde informatie is de verwachting van het RIVM dat de toepassing van rubbergranulaat op kunstgras niet zal leiden tot risico's voor de gezondheid.

Omdat ook het Commanderij College gebruik maakt van een aantal kunstgrasvelden (locatie Sleutelbosch, Sint-Josephstraat en Laarbeek) wachten wij de berichtgeving van het RIVM af. In januari/februari verwachten wij u weer te kunnen informeren over dit onderzoek.

Op dit moment sporten de leerlingen in verband met de weersomstandigheden niet meer buiten. Op het moment dat er weer buiten gesport gaat worden, zal duidelijk zijn wat de eventuele nieuwe richtlijnen zullen zijn en zullen eventuele acties door de school zijn ondernomen.

Terug