Commanderij College
Zoeken


Kerstactie voor goede doel door brugklasleerlingen havo/vwo

Bericht geplaatst op: 15-12-2016

Als school vinden we het heel belangrijk dat onze leerlingen rekening leren houden met de zwakkeren en kansarmen in de wereld. Daarom organiseren we vlak voor kerst tijdens de activiteitenweek (blauwe week) een activiteit voor minderbedeelden in een ontwikkelingsland. Dit jaar gaan onze brugklasleerlingen zich actief inzetten voor een betere toekomst van een groep (wees)kinderen in Myanmar (Birma). We hopen voor stichting World Child Care een mooi bedrag te verzamelen. De leerlingen krijgen tijdens de mentorlessen uitleg over het weeshuis, het project en de actie.

Stichting World Child Care ondersteunt een woongroep met 120 weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen op een hele grote school in de stad Mandalay. Deze kinderen krijgen hierdoor de kans om iets van hun leven te maken. De stichting heeft tot nu toe geïnvesteerd in betere huisvesting, sanitaire voorzieningen, schoolspullen, slaapspullen, kleding en huishoudelijk materiaal. Maar ook in bijles en beter onderwijs.

Het streven is dat alle kinderen in de toekomst in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Éen van de woonhuizen voor de kinderen verkeert in een zeer slechte staat. De stichting gaat daarom een grote nieuwe multifunctionele woonvoorziening bouwen, met een slaapzaal en een ruimte voor eten, recreatie en bijles.

Dit zijn mooie doelstellingen waar we ons als school graag voor in willen zetten. De opbrengst van de actie, die dit jaar in week 51 plaatsvindt, gaat volledig naar dit sympathieke en kleinschalige project. Het is de bedoeling dat de leerlingen in week 51 langs de deuren gaan om zich in te zetten in de vorm van een ‘heitje voor een karweitje’. De leerlingen doen dus klusjes in ruil voor een donatie. De sponsor mag zelf een bedrag bepalen. Ouders/verzorgers wordt gevraagd om hun kind te stimuleren om zoveel mogelijk sponsors te vinden. Wij hopen dit jaar weer op een goede opbrengst!

Terug