Commanderij College
Zoeken


Activiteiten tijdens de blauwe week op locatie havo/vwo

Bericht geplaatst op: 19-12-2016

Deze week vindt de blauwe week op locatie havo/vwo plaats. Een week vol leuke, inspirerende en sportieve activiteiten.

De leerlingen van 2 havo blijven deze blauwe week met veel activiteiten op en rondom de school. Later dit jaar komen zij aan bod om uitstapjes te maken. We hebben wel een leerzaam, sportief, sociaal en duurzaam programma voor hen ontwikkeld. In het volleybaltoernooi gaan de leerlingen sportief aan de slag. De jongens en meiden strijden apart om leuke prijzen.

Daarnaast kijken we naar de toekomst van onze leerlingen. We klimmen niet in een kerst- maar een soort beroepenboom, die leerlingen gaan vullen. Ouders zullen daar ook bij betrokken worden. Vragen waarom u uw huidige werk doet en welke weg u daarin bewandeld heeft om daar te komen, kunnen van uw zoon of dochter zo maar voorbij komen. Het decanaat heeft een onderzoekend programma gemaakt, waarmee de mentor een start maakt met de begeleiding van de loopbaan oriëntatie. Een proces dat  uw zoon of dochter dadelijk naar een vervolgstudie en beroep zal leiden.

Het volleybaltoernooi wordt georganiseerd door BSM-leerlingen van havo-bovenbouw. Dat houdt in dat zij samen leren organiseren en leiding geven aan onze enthousiaste tweedeklassers. Dat onder de noemer van het vak Bewegen, Sport en Maatschappij.

De social media staan tegenwoordig centraal in  het leven van onze leerlingen. Daar gebeuren spannende en leuke dingen, maar er gebeuren ook minder leuke zaken. Leerlingen kunnen soms ook online anoniem hard zijn naar elkaar. Ze kunnen iemand in het hart raken. De slachtoffers voelen zich buitengesloten en/of worden onzeker. Daar willen we de leerlingen bewust van maken en hen helpen deze media inderdaad sociaal te laten zijn en gezond te gebruiken.

De gemeente Gemert heeft in samenwerking met de BKG (Bedrijven Contact Gemert) een project ontwikkeld omtrent duurzaamheid. Een belangrijk thema in deze maatschappij. De leerlingen zullen in groepjes een bijdrage leveren waarin zij dit thema centraal stellen. Dat kan een product, actie, lied, toneelstukje of filmpje zijn, dat het bewustzijn van duurzaamheid stimuleert of aan de kaak stelt. De beste bijdragen mogen zich presenteren op een bijeenkomst van de gemeente Gemert-Bakel en de BKG en krijgen een leuke prijs. Een mooie activiteit met de gemeente en het bedrijfsleven.
Kortom in totaal een leuk en gevarieerd actief buiten-les programma.

De leerlingen van havo 3 zijn al wat verder in hun “Wie ben ik? Wat wil ik? en Wat kan ik?” vragen. Zij gaan hun profielkeuze dit jaar al maken. Daarom bieden we een dag aan waarin externen iets over vervolgstudies vertellen en mentoren hun leerlingen verder op weg helpen en gaan kijken welk profiel het beste bij hun toekomstdromen en mogelijkheden past. Droom en realiteit spelen hierin een rol. Want als je niet voor bepaalde schoolvakken in de wieg gelegd bent, is het verstandig de richting te kiezen waarin je optimale kansen voor de vervolgopleiding die het meeste bij jou past, kiest. Een mooi proces waarin ook ouders betrokken worden dit jaar.

Daarnaast is er ook een uitstap naar het vernieuwde oorlogsmuseum in Overloon. In de geschiedenislessen zijn de leerlingen bezig met de Tweede Wereldoorlog en de aanloop daarnaartoe. In het vernieuwde museum krijgen onze leerlingen de kans om op een andere manier met het thema oorlog bezig te zijn. Aan de hand van opdrachten krijgen ze van ons de mogelijkheid om andere vaardigheden te tonen dan alleen de kennisvaardigheid. In het museum kunnen ze zich inleven in het dagelijks leven en de twijfels van acht personen die de oorlog hebben meegemaakt, door mee te doen aan een interactieve opstelling. Wij hopen dat het voor onze leerlingen een leerzame, uitdagende en prettige dag zal zijn. 

Daarnaast hebben we ook nog een sportief programma met streetball en basketbal op kleine veldjes om het lijf lekker gezond en actief te houden.

De week wordt op vrijdag traditiegetrouw afgesloten met een kerstviering voor de leerlingen.

Terug