Commanderij College
Zoeken


Première schoolmusical Commanderij College groot succes!

Bericht geplaatst op: 23-5-2017

Donderdag 18 mei vond de première plaats van de schoolmusical van het Commanderij College in theater de Eendracht in Gemert. Onder de titel ‘Durf te dromen’, werkte een cast van 28 leerlingen bijna een jaar lang naar dit eindresultaat toe.
“Het was donderdagochtend 7 uur, de wekker ging af en ik zag op mijn telefoon dat ik minstens 20 berichten heb gemist in de musical-app. Spanning bij iedereen voor wat uiteindelijk een fantastische voorstelling is geworden!”, aldus productieleider en muziekdocent Marianke Hobé.

Leerlingen van alle locaties van het Commanderij College en van verschillende leeftijden hebben samengewerkt aan deze musical, waarbij zij ondersteund werden door enkele docenten. Na veel repeteren was het donderdagavond 18 mei eindelijk tijd voor de première van de musical.

Onder leiding van de professionele regisseur Peter van Aar ontstond er op het podium direct vanaf het begin een goede sfeer, waarin je voelde dat er iets moois stond te gebeuren. En dat gevoel bleek volledig terecht te zijn. Op een speels decor van bomen, dozen en koffers ontspon zich een muzikaal en licht filosofisch toneelstuk met thema’s die door de leerlingen zelf bedacht waren. Het was bewonderenswaardig om te zien hoe de - veelal nog jonge - leerlingen met deze thematiek omgingen en daar een diepgang aan gaven die je niet zou verwachten in deze levensfase.

De verhaallijn werd afgewisseld met een tiental bekende musical songs die qua tekst waren aangepast op het verhaal. Daarbij ondersteund door projecties. Naast de prima zang door de gehele cast waren er enkele opvallend goede solisten te bewonderen. Zo zong Roos Verbruggen (die overigens heel bijzonder geschminkt was) het nummer ‘sluit alle deuren maar’ uit de musical Joseph en Sterre Godding zong met overtuiging het intieme ‘hopeloos verlang ik naar jou’ uit de musical Grease. Het werd een genot voor oor en oog, mede door de muzikale ondersteuning van de band aangevuld met leerlingen op viool en dwarsfluit en natuurlijk ook door de aanstekelijke dans in de voorstelling.

Een trotse Hobé: ‘Wat een energie straalde er van alle kids af! Het maakte het muzikale gedeelte echt af. We kijken allemaal met plezier terug op deze fijne periode. Stralende kinderen die allemaal in hun eigen kracht worden gezet, wat wil je nou nog meer?‘

Benieuwd naar de foto's van de musical? Bekijk ze hier


Terug