Commanderij College
Zoeken


Leerlingen Pro op bezoek bij Nagelstudio Monique in Boekel

Bericht geplaatst op: 19-11-2015

Leerlingen van PB1 (Zorg) zijn onlangs op bezoek geweest bij Studio Monique in Boekel. 

In de verzorgingslessen zijn we op school met de juiste verzorging van je handen en nagels bezig geweest voordat we met tien leerlingen op bezoek gingen bij Studio Monique in Boekel.  Naast hoe belangrijk handen wassen en handhygiëne is in verschillende beroepen, en hoe je dat goed doet, is natuurlijk de verzorging en de versiering van je nagels erg leuk om veel meer van te weten.

Op de site van Studio Monique hadden we in de les al heel veel mooie voorbeelden gezien van 'Nail Art' en 3D nagels. Wauw wat veel kleuren, motieven en technieken. Tijdens ons bezoek waren we helemaal ondersteboven van de mooie ontvangstruimte met al die kleuren, flesjes, nagelspulletjes en de gewonnen bekers op de vitrinekast. De 3D Nail Art met het thema 'Fantasy' zijn echt nagelkunstwerkjes, we mochten ze vasthouden en van heel dichtbij bekijken. Wat mooi, wat een details en wat veel werk!

Speciale vragen van de leerlingen en Juf Karin zijn door Monique, de eigenaresse van de studio, beantwoord. Tijdens ons bezoek heeft ze veel uitleg en tips gegeven en ook  echt laten zien hoe je je nagels  mooi glimmend kunt polijsten, hoe je een acrylnagel zet, hoeveel verschillende vijlen er wel niet zijn, hoe belangrijk je nagelriemen zijn en hoe je ze moet inmasseren en met welke lotion/olie.

We hebben veel Engelse woorden gehoord en geleerd, 'cuticle pusher',  'pads' en 'shaping'. En wisten jullie dat de haren van de wintervacht van een mannetjes marter gebruikt worden voor de beste penselen die er zijn om mee te werken bij Nail Art? Al met al een superleuke middag en heel interessant. Monique, heel erg bedankt namens alle meiden van PB1Z.

Enkele reacties van onze leerlingen: 

“We kwamen met twee auto's en toen gingen we naar binnen en kregen we uitleg over nagels. Toen heeft ze van alles verteld over acryl nagels en over nep nagels en over de wedstrijden die Monique deed en doet. En toen hebben we die wedstrijdnagels ook gezien, dat was echt heel interessant. Bonita kreeg een acryl nagel een mooie paarse en ze legde uit hoe het moest. Het was echt heel interessant."
Robin

“Ik vond het super leuk, het was interessant, goede uitleg en zij liet zien acryl, gel nagel en een 3D nagels. Echt super leuk, het was fantasie. Zoiets zou ik weer willen doen.”
Barbara

Bekijk hier alle foto's van het uitje naar de nagelstudio.


Terug