Commanderij College
Zoeken


Leerlingen volgen boeiende workshops tijdens CKV dag

Bericht geplaatst op: 20-11-2015

Vorige week was het dan zover. De jaarlijkse CKV dag van het Praktijkonderwijs. Dit jaar zijn we naar het Kunstlokaal in Gemert geweest voor de workshops. 

Zo was er een workshop Cajón, ‘trommelen’ op een houten kistje. Dat klinkt eenvoudig maar dat is het niet. De ervaring met de Djembé, die ze op school tijdens de muzieklessen hadden opgedaan, kwam hier goed van pas. Na een half uurtje oefenen kon er mee getrommeld worden met een lekker popnummer. 

De tweede workshop was Theaterschermen. Leerlingen werkten stap voor stap naar een ‘echte’ schermwedstrijd. Echt staat tussen aanhalingstekens omdat het er voor de toeschouwer zo uit ziet. Maar in werkelijkheid hadden de leerlingen goede afspraken met elkaar gemaakt over hoe zo’n gevecht moest verlopen. Na afloop voelde je je even een Musketier of Johnny Dep in Pirates of the Caribbean. 

De derde workshop was een keuze workshop: pottenbakken of glaskralen maken. Technieken die we op school niet kunnen doen maar wel heel leuk zijn. Op de resultaten van het pottenbakken moeten we nog even wachten. De glaskralen zijn al uitgedeeld en bewonderd. Het blijft iedere keer weer een verrassing hoe de kleuren met elkaar versmolten zijn. 

Kortom: een leuke, gezellige, leerzame en lekkere dag. Dat laatste omdat klas Pob voor iedereen Arretjescake gemaakt had. En die ging erin als … koek. 

Bekijk hier de foto's.


Terug