Commanderij College
Zoeken


CoCo talk van geschiedenisdocent Hans Sanders: ‘Een droom uitgekomen?’

Bericht geplaatst op: 26-1-2016

Op 25 februari 2016 organiseert het Commanderij College een CoCo talk, een masterclass voor leerlingen, hun ouders en andere belangstellenden uit Gemert en omgeving. Tijdens CoCo taIks vertellen inspirerende sprekers over thema’s die boeiend zijn voor jong en oud.

De spreker van deze CoCo talk is Hans Sanders. Hans Sanders is docent geschiedenis aan het vmbo van het Commanderij College in Gemert en behoorde dit schooljaar tot de top 10 van beste geschiedenisleraren van Nederland. Hij neemt u in zijn verhaal mee naar het Amerika van 1963, naar de beroemde speech van Martin Luther King.

‘I have a dream that one day this nation will rise up and live out the true meaning of its creed’

Toen Martin Luther King deze woorden sprak in 1963 had hij niet verwacht dat 46 jaar later Barack Obama de eerste zwarte president van de VS zou worden. Maar is de verkiezing van Obama werkelijk het gevolg van de emancipatie van de Afro-Amerikanen in de VS?

Deze vraag en hoe de geschiedenis van de Afro-Amerikanen is geweest, probeert Hans Sanders in deze lezing aan bod te laten komen. En hoe gaan wij in Nederland om met van oorsprong niet Nederlandse medelanders? Wat hebben de Afro-Amerikanen ondervonden tijdens hun emancipatieproces? Waar staan zij nu? Welke weg moeten wij nog bewandelen voordat wij op hetzelfde punt zijn als de VS? En willen we dat? 

Een interessant onderwerp om eens vanuit een historisch perspectief te belichten. Hans Sanders doet dat met veel passie en liefde voor zijn vak. Ook u kunt erbij zijn. De avond start om 19.30 uur op locatie havo/vwo. 

Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan post@commanderijcollege.nl. Vermeld in het bericht uw naam en telefoonnummer en met hoeveel personen u wilt deelnemen.

Bekijk hier de informatiefolder over deze CoCo talk


Terug