Commanderij College
Zoeken


Leerlingen praktijkonderwijs aan de slag met paaseieren

Bericht geplaatst op: 25-3-2016

Een ei tekenen valt niet mee. Een ei-vorm uitzagen is een kunst. Vier leerlingen van groep PB3 van het praktijkonderwijs hadden de opdracht om een activiteit voor een ander te organiseren. Ze hebben gekozen om in de week voor Pasen een activiteit te organiseren voor een groep leerlingen.  Ze hebben samen prima overlegd, goede werkafspraken gemaakt en eieren gezaagd.

De ei-vorm zagen bleek een enorme opgave. Ze hebben eerst een mal gemaakt van krantenpapier. Daarna een vouwwerk ontwikkeld. En daarna m.b.v. het vergroten van een kleurplaat van een paasei een schaalberekening gemaakt. De vorm was goed, de maat was goed, dus zagen maar.

Maandag 21 maart zijn Djozy, Lis, Demi en Dirk naar de Petrus Dondersschool geweest. Ze hadden met juf Lieke afgesproken om samen met een groep leerlingen de eieren te gaan beplakken.

Ze hebben een hele mooie en gezellige ochtendactiviteit georganiseerd voor veertien leerlingen van de Petrus Dondersschool. De beplakte eieren hebben een mooie plaats gekregen. Bij vertrek hebben ze nog paaseitjes uitgedeeld aan alle leerlingen.

Een geweldig resultaat.

Hier kun je de foto's bekijken die deze dag gemaakt zijn.


Terug