Commanderij College
Zoeken


Leerlingen Praktijkschool doen mee aan PrOlympics

Bericht geplaatst op: 3-6-2016

Twintig fanatieke leerlingen hebben donderdag deelgenomen aan de PrOlympics, een sportevenement voor leerlingen praktijkonderwijs.

Buienradar gaf aan: 85% kans op regen op donderdag. Prima, maar graag in de avond dachten wij en velen met ons! We hebben een prachtige zonnige sportdag gehad waarbij we hebben deelgenomen aan voetbal en dance.

In totaal deden 85 leerlingen mee van verschillende Praktijkscholen. Zij werden bij het voetballen verdeeld over diverse teams. Onze leerlingen voetbalden in teams met onbekende medespelers. Dat was voor de een even wennen en eng, de ander had al snel vriendschappen gesloten met zijn teamgenoten. 

Al tijdens de eerste wedstrijd hadden alle leerlingen zich aangepast aan deze situatie en werd er fanatiek gestreden voor elke bal. Prachtig om te zien wat er op alle velden gebeurt wanneer je zo'n gemêleerd gezelschap bij elkaar zet. Sportieve leerlingen die hun tegenstander na een verloren pot toch uit zichzelf een handje geven, gelukte en mislukte trucjes uit de trukendoos, kanonskogels die eindigden in het buitengebied van Eindhoven, en soms wat opgewonden standjes die verhaal gingen halen bij de wedstrijdleiding. 

Heerlijk om hier in het zonnetje naar te mogen kijken. De meiden die hebben meegedaan aan dance hebben ook een leuke dag gehad. Er werd gedanst in een grote groep met leerlingen van diverse scholen. 's Morgens was er een dans op hiphop. De instructrice gaf uitleg en deed de danspassen voor. Dit was soms best ingewikkeld. 

Het resultaat was een stoere dans met de hele groep. Ook juf Vivie deed hier aan mee. 's Middags was een overgroot deel van de energie al weggevloeid, maar stond er een nieuwe dans op het programma. Dit keer was het een dans op popmuziek. Deze dans ging nog beter, al was het alleen maar omdat de instructeur bekend was van een of ander dansprogramma van TV. En da's ook belangrijk!  

Aan het eind van de sportdag kregen alle scholen en aanmoedigingsprijs en werd er afscheid genomen van vriendschappen die door de dag heen gesloten waren met leerlingen van andere scholen. Het was een geweldige dag en een waardevolle SOVA-les (sociale vaardigheden)!

Bekijk de foto's hier.


Terug