Commanderij College
Zoeken


Praktijkschool gestart met cursussen voor leerlingen

Bericht geplaatst op: 16-11-2016

Op donderdag 10 november zijn er op de Praktijkschool twee cursussen gestart. De cursus bestaat uit vijf lessen en is een samenwerking met MEE. 


De cursus voor jongens wordt verzorgd door Peter Kuiper, schoolmaatschappelijk werker en consulent van MEE. Het doel is dat de jongens gaan beseffen wat het betekent om een man te zijn en hoe om te kunnen gaan met meisjes. Samen met leeftijdgenootjes wordt het gedrag van jongens ten opzichte van meisjes besproken. Er worden filmpjes getoond en in spelvorm worden er verschillende onderwerpen besproken. Deze onderwerpen zijn onder andere seksualiteit, liefde, omgaan met meisjes en er wordt gesproken over grenzen. 


De cursus voor meisjes wordt verzorgd door Marjo van Rooij, consulente van MEE. Doel van deze cursus is dat de meisjes gaan beseffen wat het betekent om een vrouw te zijn en hoe zij om kunnen gaan met jongens. Samen met leeftijdgenootjes wordt het gedrag van meisjes ten opzichte van jongens besproken. Er worden filmpjes getoond en in spelvorm worden er verschillende onderwerpen besproken. Deze onderwerpen zijn onder andere relaties, seksualiteit, grenzen aangeven en internet. 


De ouders van de leerlingen die mee mogen doen aan deze cursus hebben hierover een mail ontvangen. 


Terug