Commanderij College
Zoeken


Commanderij College - vmbo Gemert

Op vmbo Gemert staat een goede voorbereiding op de toekomst centraal. Dit begint natuurlijk bij een solide basis. Op vmbo Gemert worden alle leerwegen en alle sectoren aangeboden. Leerlingen kunnen hier terecht voor de mavo, gemengde, kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerwegen. Ook leerlingen die een indicatie hebben voor leerweg ondersteunend onderwijs kunnen op deze locatie terecht. Ieder kind heeft immers recht op goed onderwijs.

In de onderbouw van het vmbo maken onze leerlingen kennis met de verschillende profielen. In de bovenbouw wordt uiteindelijk een definitieve beroepsrichting gekozen. Er is een keuze uit de profielen Bouwen, Wonen & Interieur (BWI), Produceren, Installeren en Energie (PIE), Dienstverlening & Producten (D&P) en Zorg & Welzijn (Z&W). Ieder profiel heeft een eigen gebouwdeel of paviljoen; dat maakt onze school duidelijk en overzichtelijk.

De ontwikkeling van onze leerlingen vinden wij belangrijk. Daarom onderscheiden wij ons door een goede en persoonlijke begeleiding. Door deze begeleiding willen wij de sterke kanten van onze leerlingen naar voren brengen zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Voor onze vooruitstrevende leerlingen bieden wij bijvoorbeeld mavo aan. Het is dan mogelijk voor leerlingen om zeven examenvakken te volgen en zo twee diploma’s te behalen. Het gaat dan om een extra beroepsvoorbereidend vak of de route die naar de havo leidt. Een uniek aanbod in onze regio.

Daarnaast bieden wij onze leerlingen een veilige school met benaderbare docenten, zodat iedere leerling tot zijn recht kan komen. Na het volgen van een opleiding op vmbo Gemert zijn onze leerlingen klaar voor een mooie toekomst in een vervolgopleiding.