Commanderij College
Zoeken


Noa Groenen in finale The Voice Kids

Bericht geplaatst op: 18-4-2017

Noa Groenen, leerling van locatie havo/vwo, staat in de finale van The Voice Kids. Hoog tijd voor een gesprek met Noa over dit avontuur. Wij zochten haar op tijdens de mentorles.  

Voor Noa is deelnemen aan The Voice Kids niet nieuw. Drie jaar geleden overwon ze the blind auditions, maar viel na de battles af. Dit jaar werd ze uitgedaagd om nog eens mee te doen. Hierover heeft Noa echt getwijfeld en lang nagedacht. Maar drie jaar geleden was het zo leuk geweest dat ze besloot weer in het diepe te springen. Noa vindt dat het nu wel anders voelt dan vorige keer. De samenstelling van het team is anders. Drie jaar terug waren haar teamgenoten allemaal ouder. Het was gezellig, maar het contact was minder dan nu. In haar team zitten nu meer leeftijdsgenoten. Ook worden er bij The Voice Kids deze keer dingen anders georganiseerd, zoals de activiteiten rondom de bekendmaking van the battles. “Ik kan het nu allemaal wat beter bevatten dan drie jaar geleden. Ik ben nu wat rustiger en sta sterker in mijn schoenen”, vertelt Noa.

Natuurlijk wil ze winnen, maar Noa had niet gedacht dat ze zo ver zou komen. “Toen ik hoorde dat ik tegen twee jongens moest battelen dacht ik dat gaat ‘m niet worden”. De verrassing was dus groot toen Noa uiteindelijk ook nog door was naar de finale.

Team Borsato
“De sfeer in team Borsato is heel leuk en gezellig. Er valt niemand buiten de groep en het is nooit saai. Er is niet echt een competitiegevoel, ook niet tussen mij en de mede-finalist uit ons team .

Noa is blij met haar keuze voor team Borsato. “Marco is echt een lief mens”, vertelt Noa. “Hij is er vaak voor je en wil je graag helpen. Marco luistert heel goed en begrijpt je stem, hij geeft echt persoonlijke tips voor jouw stem en muzikaliteit. Bij het instuderen van de nummers is The Voice Kids-zangcoach Babet Labeij betrokken. Pas als we het lied kennen wat betreft tekst en verdelingen in meerstemmigheid, komt Marco nog met tips en zet de puntjes op de i”.

Het leek er even op dat Noa vanwege de beloofde barbecue voor coach Marco Borsato had gekozen, maar het blijkt dat ze goed over haar keuze heeft nagedacht: “Ik vind dat mijn stemgeluid het beste bij zijn manier van coachen past en ik denk dat hij mij het beste kan helpen”.

De opnames
Tijdens de generale repetities komen ook de andere coaches alvast een kijkje nemen.  Daardoor hebben ze de tijd om goed te luisteren en alvast hun reacties en grapjes voor te bereiden. “Het zijn ook maar mensen en er moet wel iets leuks op TV komen” vertelt Noa. “Vóór mijn optredens zoek ik rust en concentreer ik me op mijn optreden. Op deze manier ben ik direct gefocust en niet pas halverwege het nummer”.

The Voice combineren met school
Op de vraag of deelnemen aan The Voice Kids wel goed is te combineren met school en andere activiteiten antwoordt Noa: “Op dit moment denk ik meer aan The Voice Kids dan aan school. Het is allemaal net te plannen en ik zit met twee heel verschillende ‘vibes’, het voelt zo verschillend en het is lastig om daartussen te schakelen”.

Naast zingen maakt Noa bij The Voice Kids van alles mee. Naast een weekend Disney en een fotoshoot voor een kledingmerk krijgt ze dansles, Engelse les en er volgt ook nog camera-les. “Er zijn meerdere camera’s en je moet leren hoe je in de camera moet kijken en op welk moment je in welke camera moet kijken. Het zoeken van de juiste camera is lastig. Dit moet goed gerepeteerd worden, zodat dit goed samengaat met je optreden”.

Klasgenoten vinden het leuk dat Noa in The Voice Kids zit en een aantal van hen gaat tijdens de finale ook zeker stemmen. Mentor Andrea Soudant vertelt: “Het is heel bijzonder om een van je leerlingen zo te zien stralen op TV terwijl je zelf vooral het meisje uit de klas er doorheen ziet”.

A.s. vrijdag  is de finale. Vanuit Gemert vertrekt een grote, volle bus met  90 vrienden, klasgenoten en ook enkele docenten naar Hilversum om Noa aan te moedigen.

Veel succes Noa!

En wij gaan natuurlijk STEMMEN!
Terug