Commanderij College
Zoeken


Match Mentor: een extra steuntje in de rug

Bericht geplaatst op: 11-9-2015

MatchMentor, een extra steuntje in de rug!

De overgang naar het voortgezet onderwijs, een scheiding, het plannen van huiswerk, het lastig vinden om nieuwe vrienden te maken, minder ruzie willen maken met  broer, zus, ouders of leerkracht, pesten of gepest worden.. Dit zijn voorbeelden waarvoor jongeren een MatchMentor aanvragen.  

De meeste kinderen en jongeren kunnen vragen of doelen die zij zich stellen, zelf of met behulp van iemand in hun omgeving, beantwoorden of behalen. Soms lukt dit niet en is daar een extra steuntje in de rug voor nodig. Dit steuntje kan een MatchMentor bieden!

MatchMentor koppelt jongeren in de leeftijd van van 10-23 jaar (Mentee) met een vraag of doel aan een getrainde vrijwilliger (MatchMentor). Samen gaan zij aan de vraag of het gestelde doel werken. De MatchMentor ondersteunt de Mentee door middel van gesprekken, spellen of andere activiteiten, zodat hij/zij uiteindelijk zelf het doel bereikt of het antwoord op zijn of haar vraag vindt. Eén keer per week spreken ze af om samen aan de slag te gaan. 

MatchMentor is geen vorm van hulpverlening maar een laagdrempelige manier voor jongeren om aan hun eigen doelen op het gebied van school, thuis of vrije tijd te werken.

Er zijn geen kosten verbonden aan MatchMentor. Jongeren (ouders of leerkrachten) en vrijwillige MatchMentoren kunnen meer informatie vinden of zich aanmelden via de website www.matchmentor.nl.

Tevens kunnen zij bellen naar de coördinator in Gemert-Bakel  Jonathan van Hout  via 0492-363026 of mailen naar jonathan.vanhout@levgroep.nl


Terug