Commanderij College
Zoeken


Professor Peter van Lieshout op Commanderij College, in gesprek over innovatie en organisatie

Bericht geplaatst op: 16-9-2015

Professor Peter van Lieshout heeft donderdag 17 september een bezoek gebracht aan de havo/vwo locatie van het Commanderij College. Hij is de auteur van het rapport 'Naar een lerende economie'. Dit rapport schreef hij voor de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) in november 2013.

De WRR brengt twee maal per jaar een rapport uit ter advisering aan de regering.

Meer ruimte voor docenten
De professor ging in gesprek met Jan Schoeren (directeur onderwijs), Carin Simons (teamleidster), Maarten Selten (vice voorzitter van de medezeggenschapsraad) en Carla Grootjen (bestuurder Commanderij College). Er werd gesproken over ‘innovatie en organisatie van de school’.

Op verzoek van de VO-raad doet Van Lieshout onderzoek naar de organisatie van scholen in Nederland die het onderwijs verder ontwikkelen. Welke overeenkomsten hebben deze scholen en kunnen scholen in Nederland daar iets van leren? 

Het Commanderij College heeft de laatste jaren haar organisatie veranderd, zodat docenten meer ruimte krijgen om het onderwijs verder te ontwikkelen. Van Lieshout bekeek in hoeverre scholen iets kunnen leren van de wijze waarop het Commanderij College de ontwikkelruimte voor docenten georganiseerd heeft.

Bekend in Gemert
Peter van Lieshout is overigens bekend in Gemert. Vorig jaar bezocht hij ook het Commanderij College. Hij ging toen in gesprek op de Praktijkschool en op het vwo. Bovendien kwam zijn opa uit Gemert, ook wel bekend als aannemer Van Lieshout. 

Peter van Lieshout (in het midden) op het Commanderij College.


Terug