Commanderij College
Zoeken


Leerlingen aan het woord over dagje muzieum en anatomisch museum Nijmegen

Bericht geplaatst op: 17-6-2016

Op woensdag 25 mei gingen we een dagje weg naar het muzieum en anatomisch museum in Nijmegen. Eindelijk was het zover, we moesten ons verzamelen voor in de hal. Tegen 8:45 uur kwam de bus en vertrokken we naar Nijmegen. 

Tegen 10 uur waren we bij het muzieum, waar we vriendelijk werden ontvangen. We werden in groepjes van 6 ingedeeld. De ene groep moest beginnen met spelactiviteiten en de andere mocht naar de kelder voor de blinde route. Bij de spel activiteiten had je bijvoorbeeld een braille typemachine, blind tekenen en moest je aan verschillende potjes ruiken zodat je de geur kon ontdekken. 

Toen je aan de beurt was voor de blinde route kreeg je eerst uitleg over een blindegeleidestok. Daarna werden wij naar de kelder gebracht en kregen we een rondleiding over het dagelijks leven van een blinde. We voelden bijvoorbeeld struiken, planten, bomen en we stonden ook in de supermarkt. 

Rond 12:00 uur waren we terug bij de bus en gingen we naar het anatomisch museum. Daar hadden we eerst een half uurtje pauze en daarna gingen we naar binnen. We kregen een rondleiding over hoe de mens in elkaar zit. We kregen te horen hoeveel botten we hadden en alles wat met zwangerschap te maken had en over mensen met een aangeboren afwijking. 

Rond 14:00 uur mochten we lekker nog even naar de stad van Nijmegen. We mochten  zelf gaan winkelen. Rond 15:30 kwam de bus terug en hadden we ons verzameld op de plek die we hadden afgesproken. Daarna ging de bus terug naar school en mochten we naar huis. 

Groetjes Mariëlle Donkers en Iris Manders.


Terug