Commanderij College
Zoeken


Nieuw op het Commanderij College: teamleider Peter Francken

Bericht geplaatst op: 20-10-2015

Peter Francken (44) uit Venray is een nieuw gezicht op locatie vmbo Gemert. Na een carrière van zestien jaar op het Dendron College in Horst, is hij nu teamleider op het Commanderij College. We stellen hem aan u voor.

Een carrière voor de klas liet Peter al snel achter zich. Hij gaf anderhalf jaar wiskunde, daarna werd hij coördinator voor tweedejaars op de mavo. Onbewust rolde hij op die manier het midden-management in.  

Nieuwe uitdaging
Een rol die hem direct aansprak en waar weer hij vervolgens verder op borduurde. Uiteindelijk werd hij teamleider op het Dendron College. “Na zestien jaar werd het tijd voor een nieuwe uitdaging op een nieuwe plek. Die uitdaging heb ik hier op het Commanderij College gevonden als teamleider van Mavo xl.”

Naast deze uitdaging heeft hij onlangs ook zijn studie ‘Master of Educational Leadership’ afgerond aan Penta Nova in Utrecht. Het resultaat prijkt in zijn werkkamer aan de muur. Een handgemaakt diploma, gemaakt door zijn kinderen. Een resultaat waar hij trots op is.

Mavo xl naar hoger niveau
Peter is teamleider over alle leerjaren van Mavo xl. Hij heeft als missie deze leerweg naar een hoger niveau te tillen. Zijn eerste indruk van de school was meteen positief. Een gemoedelijke omgeving, een beetje familiair maar ook professioneel. 

Dat past bij hem, want hij is voorstander van een persoonlijke aanpak. “Ik wil graag contact met mensen. Zowel met ouders, leerlingen als collega’s. Ik ben het oor van Mavo xl en ik luister dan ook graag naar mensen die daarover iets kwijt willen.” 

De leerweg moet nog meer aansluiten bij de belevingswereld van de leerlingen, vindt Peter. “Elke verandering die we willen bewerkstelligen, moet dan ook een verbetering zijn zodat de leerlingen van Mavo xl nog meer kansen krijgen.” 


Terug