Commanderij College
Zoeken


Basketbaltoernooi leerjaar 1 vmbo

Bericht geplaatst op: 5-12-2016

Donderdagmiddag 17 november (B1A, B1B, B1c, K1B en K1C) en 24 november (K1A, MA1A en MA1B) stond het basketbaltoernooi vmbo-Gemert klas 1 op het programma. Beide middagen is er met enorm veel enthousiasme en inzet gestreden voor de eerste plaats.
Op donderdagmiddag 17 november werd de finale bij de jongens gespeeld door ‘De Dieven uit B1C’ en ‘New Kids B1B’. Beide teams hadden in de poulewedstrijden slechts 1 wedstrijd verloren. In een spannende finale wonnen De Dieven met slechts 1 doelpunt verschil.
Bij de meisjes hadden we een terechte winnaar. ‘De Boekelse Badgirls uit K1C’ hadden alle poulewedstrijden gewonnen, wonnen vervolgens de kruisfinale met 6-0 en stonden in de finale tegen ‘De Kippenkoenten uit B1A’. De Kippenkoenten hebben zich kranig geweerd en verloren uiteindelijk met slechts 1 doelpunt verschil.

Donderdagmiddag 24 november waren het de ‘Bier Boys uit MA1A’ die na winst van alle poulewedstrijden ook van team ‘Broodje Frikandel uit MA1B’ wisten te winnen met 1 doelpunt verschil. Tot slot stonden ‘BC Vogels uit K1A’ in de finale na eveneens alle poulewedstrijden gewonnen te hebben. Ze namen het op tegen ‘De Luckies uit MA1B’. Helaas waren BC Vogels een maatje te groot en wonnen uiteindelijk ruim met 12-0.

We willen alle teams feliciteren met de overwinning!

Minitoernooi voor titel 'Beste basketballers van het Commanderij College vmbo'
Dinsdag 13 december jl. zijn de winnaars van het basketbaltoernooi klas 1 van locatie Laarbeek afgereisd naar locatie vmbo-Gemert. Daar zou beslist worden welke 2 teams er met de titel: “beste basketballers van het Commanderij College vmbo” vandoor gaan.
De toeschouwers bestaande uit klasgenoten, enthousiaste leerlingen, moeders en oma zagen dat rond 14:40 uur het fluitsignaal klonk voor de eerste wedstrijden.

De Dieven uit B1c namen het op tegen De Bierboys uit MA1a. Het ging lang gelijk op. Met slechts 1 doelpunt verschil wat laat in de wedstrijd viel wonnen De Dieven hun eerste wedstrijd met 4-2. De Boekelse Badgirls K1c namen het op tegen BC Vogels uit K1a. De meiden van BC Vogels bleken een maatje te groot voor De Boekelse Badgirls en wonnen met 10-6.

In de tweede ronden namen de winnaars van Laarbeek het op tegen een team uit Gemert, De Bierboys MA1a verloren ook hun tweede wedstrijd nipt met 12-14 van de jongens uit Laarbeek. De meisjes van Laarbeek waren echter niet opgewassen tegen de schutters uit K1a, BC Vogels. Zij wonnen ook hun tweede wedstrijd ruim met 8-0.

In de derde ronden werd het spannend bij de jongens. Zowel De Dieven uit B1c als de jongens uit Laarbeek hadden beiden 1 wedstrijd gewonnen. De winnaar van het laatste duel zou er met de titel vandoor gaan. B1c won met 6-2.
Ondanks dat het toernooi al beslist was bij de meisjes en een aantal afhakers dankzij blessureleed lieten de Boekelse Badgirls nog 1x zien waarom zij de terechte winnaars waren bij het toernooi op 17 november jl. Ze wonnen hun partij tegen de meisjes van Laarbeek met 14-0, een geweldig resultaat.

De meiden van BC Vogels uit K1a en de jongens van De Dieven uit B1c mogen zich echter na dit toernooi “De beste basketballers van het Commanderij College vmbo” noemen en mogen op dinsdag 11 april a.s. deelnemen aan de voorronden van het Mission Olympic Toernooi in Eindhoven. 

Proficiat allemaal!Terug