Commanderij College
Zoeken


Leerlingen vmbo doen mee aan leesproject 'De Weddenschap'

Bericht geplaatst op: 17-11-2015

In heel Nederland zijn 3008 leerlingen van het vmbo begonnen aan een geweldige uitdaging. Zij proberen in zes maanden tijd drie boeken te lezen. Onder hen zijn 90 leerlingen van het Commanderij College (vmbo Gemert). Dappere leeshelden, die vol enthousiasme en goede moed de uitdaging durfden aan te gaan.

Dit hoeven ze gelukkig niet alleen te doen. Onze leerlingen hebben een bekende Nederlander uitgekozen die voor hen klaar staat als persoonlijk leescoach. We willen ze graag aan jullie voorstellen:  

Coaches
Brownie Dutch is een duizendpoot op muziekgebied: hij rapt, zingt, produceert en speelt verschillende instrumenten.

Teske de Schepper is bij Nederlandse jongeren bekend van Teske.nl, haar dagelijkse blog over lifestyle, beauty, food en fashion.

Jasper Gottlieb speelde samen met zijn tweelingbroer Marius in de oerversie van de tv-serie SpangaS.

De hele klas achter het boek
Ook enkele docenten Nederlands staan de leerlingen bij tijdens de weddenschap. Kijk dus niet raar op als je tijdens een les binnenloopt en daar een hele klas leerlingen, inclusief de docent, achter een boek weggedoken ziet zitten. 

Dat is op het Commanderij College namelijk écht geen uitzondering. Wij lezen met plezier! (En heus niet alleen omdat we supermooie prijzen kunnen winnen als het ons lukt om drie boeken in zes maanden tijd te lezen!) 


Terug