Commanderij College
Zoeken

Mijn kind online

Internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Of het nu op de computer, laptop of smartphone is, tegenwoordig staat iedereen bijna 24 uur per dag met elkaar in verbinding. Leuk, maar voor uw kind kan dit ook zeker nadelen met zich meebrengen. De waarde van informatie op internet wordt door jongeren vaak onderschat. Zij zijn zich er vaak niet van bewust dat de informatie die zij op internet plaatsen , zonder de juiste instellingen, voor altijd zichtbaar zal zijn. Dus ook wanneer zij over enkele jaren bijvoorbeeld gaan solliciteren op een baan. Wat jongeren in het echte leven niet doen, moeten zij dus ook zeker niet op internet doen.

Omgaan met internet en social media
Jongeren kunnen tegenwoordig niet meer zonder social media zoals Twitter, Facebook, Youtube en Instagram. Social media maken de communicatie makkelijker, maar het kan ook zeker nadelen met zich meebrengen. Op de pagina 'de leerling online' bieden wij onze leerlingen een aantal handvaten over het omgaan met social media. Ook staan er een aantal algemene tips over het gebruik van internet.

Media-opvoeding
Het is tegenwoordig belangrijk om te zorgen dat uw kinderen bewust en selectief met het media-aanbod omgaan. Zij moeten de inhoud van het aanbod kritisch kunnen beschouwen en op waarde weten te schatten. En dat is niet altijd makkelijk, want op één dag wordt een gemiddeld mens met maar liefst 350 tot 1500 (promotionele) uitingen geconfronteerd. In de praktijk spelen televisie, internet en andere media een steeds grotere rol in de ontwikkeling van kinderen. Meer informatie en tien tips over media-opvoeding.

Online pesten
Pesten stopt niet meer op het schoolplein of bij de voordeur. Pesten in de fysieke en digitale wereld loopt naadloos in elkaar over. Digitaal pesten gebeurt buiten het zicht van andere mensen en is soms lastig te signaleren. Heeft u het vermoeden dat uw kind digitaal wordt gepest? Praat er met uw kind over; maak het bespreekbaar.

Wordt uw kind (digitaal) gepest en wilt u begeleiding van de school, raadpleeg dan de pagina ‘Mijn kind wordt gepest’.

Handige en informatieve websites
Wilt u meer informatie over o.a. digitaal pesten, online veiligheid of mediaopvoeding? Wij hebben een aantal websites voor u op een rijtje gezet. Wellicht kunnen deze u helpen.
Klik hier voor het overzicht van deze websites.