Commanderij College
Zoeken


Oud-leerling Rens Vlemmings beste MBO student ICT-beheer

Bericht geplaatst op: 24-3-2017

Rens Vlemmings, oud-leerling van vmbo Laarbeek is de beste mbo-student ICT-beheer. De Gemertenaar won zaterdag een gouden plak bij de Skills Heroes.  Vlemmings volgt een opleiding aan ROC Ter Aa in Helmond.

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Er zijn wedstrijden voor verschillende niveaus en leerjaren. Studenten krijgen de kans om hun talenten te laten zien in diverse vakrichtingen.

Skills Heroes start met voorrondes op de eigen school waarvoor WorldSkills Netherlands de wedstrijdopdrachten ontwikkelt. De opdrachten worden ontwikkeld op basis van de kwalificatiedossiers. De winnaar(s) van de voorrondes mogen deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden, waarbij zij strijden tegen studenten van andere mbo-instellingen. Deze wedstrijden vinden plaats op diverse mbo-instellingen in het land, met door WorldSkills Netherlands ontwikkelde wedstrijdopdrachten. De winnaars van de kwalificatiewedstrijden gaan door naar de nationale finales, waar bepaald wordt wie zich nationaal kampioen mag noemen in zijn/haar vakgebied. De vakwedstrijden zijn gebaseerd op de kwalificatiedossiers en kunnen opgenomen worden in het onderwijsprogramma. Ook kunnen wedstrijdopdrachten ingezet worden als les- en toetsingsmateriaal en als voorbereiding op het examen of de proeve van bekwaamheid.

 

BRON: Gemerts Nieuwsblad


Terug