Commanderij College
Zoeken


Kooktalent Max doet ervaring op bij Restaurant Kastanjehof: 'In de keuken kun je alles proeven'

Bericht geplaatst op: 19-11-2015

Max van de Molegraaf (14) uit Beek en Donk won met zijn kooktalent de aanmoedigingsprijs tijdens de CoCo Awards 2015. Bijna een jaar later heeft Max veel opgestoken van zijn deelname, hij ambieert een carrière in de keuken van een restaurant en komt al aardig dichtbij.

De CoCo Awards is een wedstrijd van het Commanderij College waarbij leerlingen met talent in de kijker worden gezet. Leerlingen die net dat stapje extra zetten om hun talent te ontwikkelen krijgen de kans om zich te laten zien. Max van de Molegraaf, leerling van het vmbo in Gemert, is zo’n talent. Hij staat na schooltijd het liefste aan het fornuis en maakt allerlei lekkernijen.

Foutje in de keuken
Tijdens oudergesprekken op school kwam zijn kooktalent aan bod en vervolgens ook de CoCo Awards. In overleg met zijn vader kwam hij tot de conclusie dat hij best mee kon doen aan de CoCo Awards. Koken gaat hem goed af, al heeft hij ook wel eens een foutje gemaakt in de keuken. “Het gaat eigenlijk altijd goed, al heb ik één keer een pan aan laten branden omdat er nog geen water in zat.”

Als prijs won Max onder meer een diner bij Restaurant Kastanjehof in Gemert. “Dat was erg lekker. We hebben goed gegeten, vlees met lekkere jus, groentes erbij en ook vis.”  Daar werd hem ook gevraagd om eens achter de schermen te komen kijken. En zodoende kwam hij in de keuken van Kastanjehof terecht. “Ik kreeg een eigen schort met mijn naam erop en heb een hele avond meegeholpen.”

Bitterballen & spaghetti
Hij maakte zelf bitterballen, mocht borden opmaken en smakelijke toetjes samenstellen. Een leerzame avond waar hij nog dagelijks van profiteert. De kennis die hij bij Kastanjehof op heeft gedaan, gebruikt hij nu zelf ook in de keuken. Hij mag in de toekomst vaker meehelpen in het restaurant. Volgend jaar wil Max naar de Rooipannen, hij wil kok worden en een restaurant werken. “Ik ben erg blij dat ik bij Kastanjehof heb mogen werken, dat is een goed begin.”

Maar wat is zijn eigen favoriete gerecht? “Ik lust heel veel dingen maar ik houd erg van vis zoals zalm. Maar ook varkenshaas, friet en spaghetti vind ik lekker. In de keuken kun je alles proeven, dat maakt het leuk.”


Terug