Commanderij College
Zoeken


Leerling Merle Borsboom schopt het tot wereldkampioen streetdance

Bericht geplaatst op: 14-9-2017

Onze leerling Merle Borsboom is onlangs wereldkampioen streetdance geworden in Glasgow. Merle, afkomstig uit Milheeze, streed samen met haar team van de Deurnese dansclub Vinutsu tegen 26 andere teams.

Merle, leerling op vmbo Gemert, is nog altijd onder de indruk van de overwinning. “We wilden wel graag hoog eindigen maar dit hadden we niet verwacht. Het is echt ongelooflijk”, vertelt ze eenmaal terug in de schoolbanken.

Kampioenschappen
Elke week traint Merle, ze danst nu zo’n vijf jaar. Eerder dit jaar werd ze met het team Vinutsu ook al Nederlands kampioen. Het team behaalde een vierde plek op het Europees Kampioenschap. Het wereldkampioenschap was dan ook een logische volgende stap.

Merle verbleef samen met haar team een kleine week in Schotland. Het ging de dansgroep al meteen goed af. De beste zes uit de voorrondes zouden direct doorgaan naar de finales en dat overkwam dus ook Vinutsu. “De voorrondes presteerden we eigenlijk beter dan in de uiteindelijke finale. We hadden een paar geblesseerden tijdens de finale en dat viel tegen. Maar toch werden we wereldkampioen”, vertelt ze trots.

'Eén groep geworden'
Het behalen van de titel had ze nooit verwacht. Het avontuur heeft het team veel moois opgeleverd. Merle: “We hebben veel geleerd samen. Een uur voor de wedstrijden kwamen we bij elkaar en trainden we onszelf om rustig te worden. Dan stonden we samen in een kring en konden uitgerust aan de wedstrijd beginnen. We zijn tijdens het wereldkampioenschap dan ook steeds meer een groep geworden.”  

Bij thuiskomst is het team groots onthaald in Deurne. Ook dat was een verrassing voor ze. “We hadden wel in de gaten dat we een andere route naar huis reden. Totdat we op het plein in Deurne aankwamen, daar stond het helemaal vol met mensen!” Ook thuis hadden ze haar kamer en het huis versierd. Tot slot is het team gehuldigd in het gemeentehuis. 


Terug