Commanderij College
Zoeken


POVO tweedaagse: primair onderwijs ontmoet voortgezet onderwijs

Bericht geplaatst op: 22-9-2017

Op 03 en 04 oktober vindt de jaarlijkse POVO tweedaagse plaats. Tijdens deze tweedaagse staat de ontmoeting tussen docenten van het voortgezet onderwijs (vo) en primair onderwijs (po) én het ‘leren’ van elkaar centraal.

Op woensdagochtend 4 oktober gaan docenten, mentoren en team intern begeleiders van het Commanderij College op bezoek bij de basisscholen om onder andere te zien hoe de leerkrachten in groep 7 en 8 van het primair onderwijs differentiëren. Ook kunnen ervaringen worden uitgewisseld met betrekking tot de interne begeleiding. 

Het onderwijs op het Commanderij College is volop in ontwikkeling. Zo denken wij na over de mogelijkheid van een 2-jarige brugklas, delen we onze visie op het schoolwoningen onderwijsconcept in Laarbeek en wisselen we ervaringen uit over de overstap van PO naar VO. 

Op dinsdagmiddag 3 oktober start de POVO-werkgroep een nieuw initiatief. Dit wordt als pilot gehouden. Op elke locatie van het Commanderij College (locatie havo/vwo, vmbo Gemert en vmbo Laarbeek) nodigen we op dinsdagmiddag twee basisscholen uit met hun groep 8-leerlingen en hun docent. 

Leerlingen van het Commanderij College zullen lesjes verzorgen aan deze groep 8-leerlingen in het kader van science, techniek en praktijklessen. Het doel is dat de groep 8-leerlingen in aanraking komen met vormen van onderwijs die ze op dat moment nog niet kennen. 

Het wordt een inspirerende onderwijssessie voor leerlingen door leerlingen! Deze tweedaagse wordt georganiseerd door afgevaardigden van GOO, Platoo, Eenbes, De Pandelaar en het Commanderij College.


Terug