Commanderij College
Zoeken


Grote kerstactie voor het goede doel

Bericht geplaatst op: 11-12-2015

Dit jaar organiseert de locatie Laarbeek een tal van activiteiten rondom de kerstactie voor het goede doel. De opbrengst van al deze activiteiten gaat dit jaar naar de stichting Homeplan.

Een stichting die zich inzet voor de allerarmsten in onder andere Nicaragua, Mexico en Zuid-Afrika. Ze bouwen daar huisjes. Daarnaast worden ter plaatse mensen begeleid en voorgelicht om zo financieel en sociaal zelfredzaam te kunnen zijn. 

Leerling Vera de Groot uit KD4a gaat samen met haar vader in de carnavalsvakantie naar Nicaragua om daar mee te helpen aan de bouw van zo'n huisje. Zij zal daar ter plekke letterlijk de handen uit de mouwen steken om samen met een gezin een huisje te bouwen.

Donderdag 17 december wordt tijdens de kleine pauze de kick-off gegeven voor deze kerstactie. Donderdag en vrijdag staan in het teken van allerlei activiteiten.

Welke activiteiten hebben wij georganiseerd?

  • Donderdagavond wordt er een filmavond georganiseerd.
  • Een aantal vierdejaars leerlingen doet mee aan een 24-uurs lessenmarathon. Zij laten zich sponsoren. Zij gaan afzien om geld op te halen voor het goede doel.
  • Op donderdag vindt er een 'snack je gek'-actie plaats en kunnen leerlingen in de pauze bij de frietkar buiten zich tegoed doen aan allerlei lekkers.
  • Op donderdagmiddag kunnen leerlingen  deelnemen aan een kerstsponsorloop.
  • Heel veel leerlingen zijn druk bezig om voor de bierdoppenactie zoveel mogelijk dopjes in te zamelen. 

Wij hebben er zin in en hopen op een mooi resultaat!


Terug