Commanderij College
Zoeken


Leerlingen Commanderij College in de prijzen bij Sportgala Gemert-Bakel

Bericht geplaatst op: 14-1-2016

Deze week zijn de winnaars van het jaarlijkse Sportgala van de gemeente bekendgemaakt. Verschillende leerlingen van het Commanderij College vielen in de prijzen. Pieter van Lankveld (14) is gekozen tot Sportman van het Jaar. Pieter werd afgelopen zomer wereldkampioen BMX, hij behoort al jaren tot de top van de fietscross. Zwemster Silke van de Weijer werd gekozen tot Sporttalent van het Jaar.

Pieter van Lankveld is ook op het Commanderij College een bekend talent. Hij is een echte sportman: gedreven, gemotiveerd en hij weet wat hij wil. 

Talenten benutten
Hij won daarom ook de CoCo Awards, dat is een prijs waarmee leerlingen van het Commanderij College worden uitgedaagd om hun talent te laten zien. Met de CoCo Awards won hij de aanleg van een fietscrossbaan in zijn achtertuin in Boekel. Het Commanderij College vindt het belangrijk dat leerlingen zich ontwikkelen en dat zij talenten benutten. 

In een gesprek met het Gemerts Nieuwsblad sprak Pieter over zijn nieuwe titel als ‘Sportman van het Jaar’.  De Olympische Spelen van 2016 komen nog te vroeg voor hem, maar vier jaar later hoopt hij wel aan de start te staan. “In 2024 ben ik normaal gesproken op mijn top, maar dat is nog heel ver weg. Het is moeilijk te voorspellen hoe het gaat lopen. Ik doe er alles aan om zover te komen.”

Zwemtalent
Silke van de Weijer (tweedejaars havo-leerling op het Commanderij College) viel in de prijzen vanwege haar goede zwemprestaties. Ook wielertalent Karlijn Swinkels viel in de prijzen, ze werd gekozen tot Sportvrouw van het Jaar. Ze is oud-leerling van het Commanderij College (locatie havo).

We feliciteren de jonge talenten van harte met deze bijzondere prijs en wensen ze heel veel succes met hun verdere (sport)carrière. 

CoCo Awards
Leerlingen van het Commanderij College kunnen zich weer inschrijven voor deelname aan de CoCo Awards. Wij bieden je de kans om te laten zien waar je goed in bent en je krijgt de mogelijkheid om jouw talent te ontwikkelen. Heb je daar wel oren naar? Doe dan mee en schrijf je in, op onze website vind je meer informatie


Terug