Commanderij College
Zoeken


Scholen Voetbaltoernooi in Eindhoven

Bericht geplaatst op: 15-4-2016

Om 7:30 vertrokken vanuit Gemert met de bus naar Eindhoven. In Beek en Donk en Lieshout nog een paar spelers opgepikt. Daar aangekomen bij de sporthogeschool kregen we allemaal een zonnebril met een leuke opening van het toernooi.

Vervolgens op weg naar de voetbalvelden. De eerste wedstrijd om 10.18 uur tegen Het Kwadrant. Het was voor het team in het begin ff wennen aan elkaar, maar we speelden een prima partij. Je kon zien dat de spelers de nodige ervaring hadden van het clubvoetbal. Maar ondanks het vele balbezit en de kansjes was het Het Kwadrant dat kort voor tijd scoorde. De wedstrijd ging verloren met 1-0, tegen wat later bleek de finalist van het toernooi.

In de tweede wedstrijd tegen het Fioretti College begonnen we goed. De combinaties begonnen steeds beter te lopen en de posities werden goed overgenomen. We maakten dan ook de verdiende 1-0. We wilden meer en gingen op zoek naar de 2-0, maar door de gretigheid en het doel om alles voetballend op te lossen, maakten we een foutje en lag de bal zomaar in ons doel. Een gelijkspel was het eindresultaat: 1-1.

De derde wedstrijd was een mooie strijd met het Maaswaalcollege. Ook een sterk team dat wilde voetballen. Beide teams hadden hun kansen, maar een gelijkspel was een terechte uitslag, het bleef 0-0.

Om nog enige kans te behouden om bij de beste 2 in de poule te eindigen, moest er in de laatste 3 wedstrijden worden gewonnen. De wedstrijd tegen het Sondervick College werd terecht winst binnengesleept. De posities waren goed ingevuld en er werd voor elkaar gewerkt. Via mooi combinatievoetbal afgewisseld met een schitterende individuele acties, zowel aanvallend als verdedigend, werd het 2-1 voor het Commanderij College.

Tegen het Dendron College, een ploeg die makkelijk scoorde, zoals uit vorige wedstrijden bleek, zou het een stuk moeilijker worden. Maar niets was minder waar. We speelden het Dendron van de mat en de uitslag had nog veel hoger kunnen uitvallen dan de 3 doelpunten die ze om de oren kregen: een mooie 3-0 overwinning.

Dan de laatste wedstrijd in de poule, de spanning nam toe. Zelf moesten we winnen en dan waren we nog afhankelijk van de andere wedstrijden. Het werd al snel 1-0 voor Commanderij en de kansen volgden elkaar in hoog tempo op, maar gescoord werd er niet meer, gelukkig ook niet door de tegenstanders van het Kempenhorst College.

Nu was het wachten op de uitslagen en de puntentelling. Helaas hebben we het net niet gered en zijn we derde in de poule geworden. Wat restte was een wedstrijd om de vijfde en zesde plaats tegen het Vakcollege. De beste kansen waren voor Commanderij, maar zoals een groot voetballer ooit zei: 'Als je niet scoort, kun je niet winnen'. 

We zijn dan ook op een mooie zesde plaats geëindigd. Een mooi resultaat geleverd door Jeffrey, Rick, Denzel, Tristen, Roel, Glenn, Luuk, Alejandro en Thijs van het vmbo Gemert en Laarbeek.


Terug