Commanderij College
Zoeken


CoCo Award-winnaar JanWillem leert technieken van GuitarKing op resonator gitaar

Bericht geplaatst op: 22-7-2016

Onze leerling JanWillem Woolderink won een CoCo Award vanwege zijn muzikale talent op de gitaar en banjo. Zijn prijs: een masterclass op een resonator gitaar van GuitarKing. “Een prachtige leerzame ochtend in een geweldige ambiance. Ruard Sanders is een geweldige leraar die mij de fijne kneepjes van het vak wist bij te brengen”, vertelt een enthousiaste JanWillem na afloop.

JanWillem speelt al jaren met veel passie en plezier gitaar en banjo. Maar de resonator gitaar was voor hem toch even andere koek. “Als ik eerlijk ben, was ik best zenuwachtig vooraf. Ik kreeg iets nieuws te leren en dat maakte me wat onzeker of ik dat wel allemaal kon. Het gaat toch om een heel andere techniek.” 

Countrymuziek
Toch bleek bij ontvangst al dat JanWillem op de juiste plek terecht was gekomen. De plek waar ze plaatsnamen bij GuitarKing leek op een echte countrysaloon, JanWillem waande zich meteen in een sfeer van het Wilde Westen van Amerika. 

Countrymuziek is bovendien zijn favoriet. De eerste kennismaking met Ruard Sanders verliep meteen goed. “Hij maakte een vriendelijke en leuke indruk. Tegelijk vond ik het ook wel spannend omdat het nu toch echt ging gebeuren.”

Kennismaking met resonator gitaren
Ruard ging al gauw over tot de kern: kennismaking met de resonator gitaren. Hij nam met JanWillem alle mogelijke technieken door en de verschillende gitaren. Hij kreeg tips over de technieken die John Mayer en Mark Knopfler van de Dire Straits gebruiken. 

“Ik speel deze muziek normaal ook maar niet met deze techniek. In de middag heb ik dit nog eens geoefend met bestaande liedjes die ik al speelde met een verbluffend mooi resultaat, al zeg ik het zelf. In een keer viel alles wat ik altijd al wilde leren samen met de technieken die ik al bezat op z'n plaats.”

Sparen voor resonator gitaar en... Memphis!
Ook een paar maanden later, kan JanWillem nog nagenieten van de leerzame middag. Ruard gaf hem de tip om eens naar Memphis te gaan, om daar zijn hart op te halen voor de countrymuziek. JanWillem ziet dat wel zitten. 

“Ik zie mezelf al helemaal voor mijn eigen Volkswagen T1 bus zitten, heerlijk bij een ondergaande zon rond een kampvuur met mijn resonator gitaar en banjo. Heerlijk genieten en spelen tegelijk. Ik weet zeker dat ik daar in de toekomst naartoe ga. Maar eerst maar eens sparen voor mijn nieuwe aanwinst. Een resonator gitaar!"

JanWillem schreef zelf een uitgebreid verslag over zijn masterclass. Dat kun je hier lezen.


Terug